Katka Koščová má rada na Vianoce zhon a hluk v kruhu blízkych

Pre Katku Koščovú sú Vianoce najkrajším sviatkom. Speváčka má na Vianoce rada zhon a hluk. „My to tak máme. Štedrý deň sa už niekoľko rokov oslavuje u nás, v našom dome. Máme dva domy v jednom dvore, sestra má dom hneď vedľa nás, čiže vianočnú večeru máme v našom dome a potom sa ideme pozrieť, čo priniesol Ježiško, do ich domu a niekedy sa to zas otočí naopak," prezradila v rozhovore pre agentúru SITA.

"Ja pripravujem šalát, môj muž je zasa odborník na prípravu rýb, moja mamka robí kapustnicu, prídu naši, príde svokra, takto sme spolu celá rodina už niekoľko rokov. Ani si neviem predstaviť, že by sme boli len s mužom a s deťmi. Prišlo by mi to také... Ja mám rada trošku taký zhon a ten hluk, ktorý vieme vyrobiť a narobiť," dodala speváčka. 

"Občas to môže byť náročné, napríklad pre môjho muža, ktorý je pomerne introvertný typ, no my sme tak trošku talianska rodina a ja to úplne milujem, tieto spoločné stretávky. Do toho nám tam vrieskajú a naháňajú sa všetky tie deti. Býva to stres, ale aj obrovská radosť. Vždy sa na to tak teším," podotkla Koščová, ktorá si zároveň dáva záležať, aby bolo všetko podľa tradícií. "Ja som taká, že chcem, aby sa všetky tie veci diali podľa tých tradícií, ktoré sme mali ešte z domu. Nemáme ich nejako veľa, ale tie drobnosti chcem, aby zostali zachované. Preto, keď niekto vymýšľa, že mu nechutí to alebo to, vždy hovorím 'Aspoň ochutnajte, aspoň trošku, lebo to je tradícia, tak by sa to malo.' Inak som v mnohých otázkach veľmi liberálna, ale čo sa Vianoc týka, tie mám veľmi rada také, ako ich poznám z detstva. Úplne tradičné. To je taká istota, taká zakorenenosť," priznala sympatická interpretka.


Do nového roka si praje dobré vzťahy medzi ľuďmi

Darčeky podľa vlastných slov nakupuje už počas roka. "Vždy ich mám už vopred nakúpené, nakupujem priebežne. A som úplne chorá z toho, keď sa decká zahltia množstvom vecí, takže máme s rodinou takú dohodu, to som si vyslovene vydupala, že každý dostane len jednu vec. Oni to tie deti aj tak nevedia vôbec spracovať a zamerajú sa len na to jedno, po čom túžili a tie ostatné veci absolútne nevnímajú. Myslím, že to nie je dobré, keď dostanú milión darčekov, ani si to potom nevedia vážiť, ani ich tie veci veľmi nezaujímajú. Je to strašne zbytočné a príde mi to aj hrozne nezdravé a neeko,"skonštatovala Koščová.

Do nového roka si podľa vlastných slov praje len zdravie a dobré vzťahy medzi ľuďmi. "Prajem si, aby sme boli k sebe všetci dobrí a tolerantní, lebo tá doba je taká, že ľudia na seba začínajú nepekne ukazovať a ja sa trošku bojím toho, čo sa tu rozmáha a začína sa to považovať za niečo normálne, a to taký extrémizmus v rôznych podobách. Takže si prajem, aby sme boli k sebe dobrí a aby sme vedeli rešpektovať inakosť druhých ľudí. Ak toho budeme schopní, myslím, že tu bude dobre. Prajem nám všetkým láskavosť a otvorené srdce," poznamenala.

Zdroj: SITA 

Redakcia NUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.