Zahájenie DRAMA QUEER Festival už túto sobotu

Netreba sa nechať nachytať. Všetci sme rovnakí, len rôzne...pohľady?

Dvadsiate prvé storočie, bohužiaľ, vyzerá tak, že všetko, čo je iné alebo vyčnievajúce, treba odsúdiť na zánik. Príkladom je počin ministerky kultúry Slovenskej republiky Ľubice Laššákovej, ktorá pod vlajkou hesla “hrdo, odborne a slušne” odmietla napriek splneniu potrebných podmienok podporiť aj organizáciu dramatického festivalu Drama Queer.

Napriek tomu sa už po siedmy raz fanúšikovia LGBTI tematiky na divadelných doskách dočkajú pestrého programu. Päť dní skutočnej kultúrnej rozmanitosti odštartuje výnimočný pohybový projekt SOMA v réžii Martina Talagu. V priestoroch Slovenského národného divadla sa zas našincom ukáže súbor českého Národního divadla Praha so stand-up komédiou Jsme v pohodě. V roku 2019 nás čaká aj balkánska sexuálna revolúcia 55 Shades of Gay a do hlavného mesta zavíta aj renomované Bábkové divadlo na rázcestí z Banskej Bystrice.

Hlavný program budú sprevádzať tanečno-pohybové workshopy Martina Talagu, teplý kabaret s akcentom na všetko, čo ostatným na LGBTI komunite môže prekážať, príbehy známych hudobných skladateľov a diskusia o šikane LGBTI študentov a študentiek na školách.

Ako program sám napovedá, queer komunita sa rada hýbe, smeje, zveličuje, ale aj otvára diskusie o dôležitých témach. Práve umenie má reflektovať rozmanitosť ľudského života v jeho viacerých aspektoch a pokiaľ sa niekto snaží nasilu oddeľovať tradičné od nového, nemožno mu iné odpovedať: Všetci sme rovnakí, len rôzne.

Divadlo Nomantinels ďakuje každému, kto finančne pomohol realizovať siedmy ročník festivalu Drama Queer. Viac informácií a kompletný program možno nájsť na www.dramaqueer.sk.

Program:

26.10.2019 / SOMA - Martin Talaga o 19.00 v Galérii Umelka, zahájenie festivalu

27.10. 2019 / Jsme v pohodě - Pražské národné divadlo, Česká republika o 19.00 v SND (štúdio)

28.10. 2019 / Tumor, karcinogenní romance - Nela Kornetová T.I.T.S. Nórsko, - o 20.00 v A4

29.10. 2019 / Tak či inak, láska  - Bábkové divadlo na Rázcestí Banská Bystrica, Slovensko o 19.00 v Štúdiu 12
29.10.2019 / Úplné zatmění - Spoluhraní Česká republika, o 20.00 v a4

30.10.2019 / Príbeh geja, príbeh lesby - Divadlo Nomantinels, Pod knižnicou - Miesto M o 18.00
30.10. 2019 / 55 Shades of Gay - The Qendra Multimedia, Kosovo o 20.00 v a4

Redakciu NUlife.sk informoval Marek Majzon, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.