V Bratislavskom Babylone sa dnes predstaví belgický Hooverphonic

Po dlhých 11 rokoch sa hudobní fajnšmekri opäť dočkali. Belgická formácia Hooverphonic opäť mieri na Slovensko, tentoraz však v novej zostave. K chalanom pribudla 18-ročná víťazka The Voice Of Flanders 2018 Luka Cruysberghs. Bratislavský koncert je súčasťou európskeho turné kapely, na ktorom predstaví nový, v poradí už desiaty štúdiový album „Looking For Stars“. Ako predkapela zahrá minuloročný víťaz Radio Head Awards, slovenská skupina Don’t Trust Butterflies. Koncert plný skvelej hudby bude už dnes v Ateliéri Babylon.

Vstupenky : https://www.ticketportal.sk/event/Hooverphonic

Kapela tak vystúpi v rámci európskeho turné a predstaví  aj spomínanú novú vokalistku, s ktorou nahrali aj aktuálny štúdiový album. V našej krajine vystúpia už po štvrtý krát.
Hooverphonic, ktorý z pôvodného trip hopu prešli postupom času i do žánru dream popu,  indie a alternatívy, sú na scéne od roku 1995 a ich celosvetovo známa hudba sa okrem iného objavila aj v známych seriáloch ako Baywatch, Sex and the City a v reklamách pre Volkswagen a Danone. Hity ako Eden, 2Wicky, Mad About You, The World is Mine, či BadaBoum, sú perlami ich hudobnej produkcie. Po niekoľkých skvelých albumoch a experimentálnej tvorbe sa Hooverphonic vracia ku svojim koreňom.
Hlavné kreatívne duo kapely, basák a producent Alex Callier a gitarista Raymond Geerts, privzali  do svojej skupiny tentokrát mladú osemnásťročnú speváčku Luku Cruysberghs, víťazku talentovej súťaže The Voice Of Flanders 2018. S Lukou sa Hooverphonicu darí napĺňať svoju osobnú víziu , ktorou je tvorba svetovej  „retro futuristickej“ muziky. Ich nová nahrávka je štýlovo a náladovo veľmi rôznorodá. Podľa slov Alexa Calliera sa skupina prispôsobuje modernému poslucháčovi dnešnej doby.
DM/Ticketportal.sk/youtube.com
Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.