Dan Bárta & Illustratosphere vystúpia v Bratislave. So sebou prinesú aj remasterované reedície albumov

Desaťnásobný držiteľ ocenenia Spevák roka a Spevák štvrťstoročia Dan Bárta vystúpi so skupinou Illustratosphere na hladine rieky Dunaj. Na palube koncertnej lode PINK WHALE tak 27. júna zaznejú skladby naprieč tvorbou tohto zoskupenia popredných českých aj slovenských hudobníkov.

Spolu s Bártom tvoria súčasnú stálu zostavu gitarista Miroslav Chyška, kontrabasista a basgitarista Robert Balzar a klávesista Filip Jelínek. Štvorica sa na pódiách stretáva aj v rámci pôsobenia v kapele J.A.R. Od roku 2014 zastáva post bubeníka Illustratosphere slovenský hudobník a promotér Martin Valihora, ktorý spolupracoval s mnohými zahraničnými umelcami, v minulosti napríklad s japonskou klaviristkou Hiromi Uehara.

„Počas koncertu vždy anoncujem, že sme s kamarátmi priviezli naše dosky, čo sa tak stane aj v Bratislave. Väčšinou všetko prebieha tak, že zleziem z javiska, stihnem na seba hodiť suché tričko a bežím podpisovať, čo si ľudia kúpia. Niekedy, keď na mieste spíme, je občas fajn stúpnuť si na chvíľu k baru a prehodiť s ľuďmi pár slov, to áno,“ hovorí o stretávaní sa s fanúšikmi po koncertoch Dan Bárta.

Prvé štyri albumy z celkových piatich titulov diskografia skupiny sa novo dočkali remasterovaných reedícií. Eponymný album Illustratosphere (2000) či nadväzujúci Entropicture (2003) sú prvýkrát k dostaniu aj na vinyloch. Čerstvou novinkou sú tretia štúdiovka Animage (2008) a následná Maratonika (2013), ktoré sa remasteru dočkali zatiaľ vo vydaní na CD, na gramofónové platne si fanúšikovia počkajú do jesene tohto roku. Predpredaj vstupeniek na koncert v PINK WHALE prebieha na sieti GoOut.

  • 27.6. PINK WHALE, Bratislava

Predpredej: https://goout.net/sk/dan-barta-and-illustratosphere/szttrww/

FB udalosť: https://www.facebook.com/share/5Q9HuJGKR4eDD1jQ/

Viac informácií na www.danbarta.cz/koncerty

rNUlife.sk / TS, foto: Dominik Erban

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.