Vymysleli ste svoj startup dobre? Ukážte ho investorom na Startup Bootcampe Slovenskej sporiteľne

Korporátny venture kapitálový fond Seed Starter Slovenskej sporiteľne sa neúnavne angažuje v podpore domácich inovácií a talentov. Jedným z pilierov podpory technologických noviniek je aj jeho Startup Bootcamp – dva dni, počas ktorých startupy dostanú neprikrášlenú spätnú väzbu od špičkových mentorov a môžu si otvoriť cestu k investícii či pilotným projektom s najväčšou tuzemskou bankou. Od vzniku Seed Startera Slovenskej sporiteľne prešlo intenzívnymi Startup Bootcampmi už viac ako dvadsaťpäť slovenských startupov a ďalšie kolo je na dohľad.

Máte skvelý produkt a hľadáte cestu k investorovi? Potrebujete váš startup posunúť o veľký krok vpred? Presne pre vás je tu ďalší Startup Bootcamp  –  uskutoční sa 30. a 31. mája 2024 a pre jeho účastníkov je opäť pripravený náročný tréning i jedinečná príležitosť predstaviť svoje nápady skutočnému investorovi.

Na Startup Bootcampe majú začínajúci podnikatelia jedinečnú príležitosť prediskutovať svoju stratégiu pod vedením skúsených mentorov. „Od spustenia programu deklarujeme, že máme nielen pripravené finančné prostriedky na investovanie do sľubných projektov, ale chceme posunúť aj slovenskú startupovú scénu o niekoľko krokov ďalej. Startup Bootcampy v tomto smere zohrávajú kľúčovú úlohu,“ hovorí Michal Vanovčan, výkonný manažér Seed Startera, s tým, že firmy za podobné workshopy zvyčajne platia tisíce eur, účasť na Startup Bootcampe je však pre startupy zadarmo.

Michal Vanovčan, výkonný manažér Seed Starter

Startup Bootcamp sa bude na jar konať už štvrtýkrát a výber startupov, ktoré sa na ňom zúčastnia, sa neobmedzuje len na fintechy. Šancu dostať sa naň majú akékoľvek domáce inovácie, ktoré majú dostatočne silný potenciál uspieť, v ideálnom prípade aj vytvoriť synergické spojenie so Slovenskou sporiteľňou.

Program s cieľom zvýšiť úspech v podnikaní

Program Startup Bootcampu pozostáva z prednášok, workshopov a praktickej časti, kde si účastníci precvičujú svoju prezentáciu, časť programu je venovaná aj školeniam v oblasti predaja a marketingu alebo finančnému plánovaniu. Na Startup Bootcampoch sa zdôrazňuje aj dôležitosť pochopenia trhu, modelovanie typického zákazníka a odvahy odlíšiť sa. Témami diskusií, ktoré sú jeho integrálnou súčasťou, bývajú bežné chyby startupov, ako napríklad slabá prezentácia či nedostatočná orientácia na zákazníka a predaj.

Začínajúci podnikatelia získajú tiež veľmi úprimnú spätnú väzbu od mentorov, ktorí startup dopodrobna rozanalyzujú, upozornia na najčastejšie nedostatky a pomôžu nasmerovať jeho potenciál správnym smerom. Účastníci predchádzajúcich Startup Bootcampov však vidia jeho prínos nielen v množstve informácií a cenných rád od mentorov, ale aj v možnosti nadviazať nové kontakty a zaujať investora.

Startup Bootcamp ako brána k ďalšej spolupráci

Startup Bootcamp je tu však aj preto, aby pomohol startupom zvýšiť pravdepodobnosť získania strategického investora. „Už na predchádzajúcom Startup Bootcampe, ktorý sa konal na jeseň minulého roka, sme sa rozhodli rozšíriť témy tak, aby boli startupy čo najlepšie pripravené na rokovania s investormi a mali reálnu šancu preraziť, prežiť a dosiahnuť dlhodobý úspech,“ potvrdzuje Michal Vanovčan. Treba zdôrazniť, že investor je na akcii navyše prítomný v podobe zástupcov Seed Startera Slovenskej sporiteľne, ktorému sa už podarilo nadviazať spoluprácu a investovať do niekoľkých startupov.

Startup Bootcamp tak predstavuje jedinečnú príležitosť pre všetkých, ktorí sú pripravení posunúť svoj podnikateľský nápad na vyššiu úroveň. Uskutoční sa 30. a 31. mája 2024 v Bratislave. Prihlásiť sa naň je možné do 16. mája prostredníctvom webovej stránky www.seedstarter.sk.

O programe Seed Starter

Korporátny venture kapitálový program Seed Starter hľadá podnikateľské plány so silnou víziou a hodnotou pre zákazníkov. Program ponúka nielen investície, ale aj profesionálnu inkubáciu, obsahovú podporu a širokú sieť partnerov a zákazníkov, s ktorými dokáže startupy prepojiť a pomôcť im vstúpiť na reálny trh. Seed Starter sa zameriava na startupy, ktoré by v ideálnom prípade mohli mať synergický efekt s finančnou inštitúciou.

Program vznikol pred viac ako tromi rokmi pod hlavičkou Českej sporiteľne a v roku 2022 úspešne expandoval aj na Slovensko, keď vznikol Seed Starter Slovenskej sporiteľne. Treťou bankou, ktorá program spustila a plánuje ho využiť na podporu startupového ekosystému, je rumunská Banca Comercială Română. Niektoré nádejné startupy tak majú potenciál následne ponúkať svoje produkty aj prostredníctvom rozsiahlej distribučnej siete skupiny Erste. Seed Starter Slovenskej sporiteľne už investoval do dvoch slovenských startupov Blockmate a SmartHead a tento rok pripravuje investície do ďalších projektov.

Viac informácií o programe nájdete na webových stránkach www.seedstarter.sk

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.