PATRÍTE K NIM? So svojím životom je 77 % Slovákov viac spokojných

Viac spokojných ako nespokojných je so svojím životom 77 % populácie Slovenska. V priemere uviedli obyvatelia Slovenska na stupnici od 1 do 10 spokojnosť na úrovni 7 bodov. Je to takmer rovnaká hodnota ako priemer Európskej únie (EÚ), kde dosiahla spokojnosť úroveň 7,1 bodu. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR na základe výsledkov zisťovania EU SILC z roka 2022.

Najvyššiu spokojnosť uviedli mladí ľudia od 15 do 24 rokov, a to na úrovni 7,8 bodu. Populácia nad 50 rokov hodnotila spokojnosť so svojím životom na úrovni 6,8 bodu a seniori vo veku viac ako 65 rokov uviedli 6,4 bodu.

Slováci sú pomerne spokojní so svojím životom, v priemere uviedli 7 z 10 možných bodov

Najspokojnejší sú obyvatelia Slovenska v oblasti osobných vzťahov (7,9 bodu). Naopak, pri hodnotení svojej finančnej situácie uviedli menšiu spokojnosť, a to na úrovni 5,7 bodu.

"Najväčšiu spokojnosť so životom opakovane hodnotili minulý rok obyvatelia Rakúska (7,9 bodu) a Poľska, Fínska či Rumunska (7,7 bodu)," uviedla hovorkyňa ŠÚ SR Jana Morháčová.

Najspokojnejší sú občania nečlenskej krajiny EÚ, Švajčiarska, a to na úrovni 8 bodov. Vyššiu spokojnosť so svojím životom ako Slováci uviedli aj Česi a Slovinci. Naopak, najmenej spokojní v EÚ boli obyvatelia Bulharska, keď svoje hodnotenie v priemere uzavreli na úrovni 5,6 bodu.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.