Festival Tanečno v Námestove ponúkne vyše 20 vystúpení umelcov z celého sveta

Umelcov z celého sveta s viac ako 20 predstaveniami a tanečnými vystúpeniami uvidia v týchto dňoch návštevníci medzinárodného multižánrového festivalu Tanečno v Námestove. Siedmy ročník podujatia potrvá päť dní, od stredy do nedele 20. augusta.

Podotkol, že oproti minulým rokom predstavia bohatší sprievodný program, ktorý prepája tanec s ďalšími umeleckými formami. Do Námestova podľa Štepitu prídu mená tanečného umenia na svetovej úrovni. "V rámci predstavení svoje dielo uvedie izraelsko-gruzínska choreografka Annabelle Dvir, predstaví sa salzburský TRAK Dance Ensemble či medzinárodný kolektív Useless machines," uviedol organizátor podujatia, Andrej Štepita.

Prostredníctvom diskusií, improvizovaných večerov, komunitných stretnutí, koncertov či inštalácií chcú organizátori festivalu predstaviť rôzne podoby tanečného umenia. Pravidelne pozývajú aj Slovákov, ktorí pôsobia v zahraničí. Tento rok to bude Milan Tomášik, Martina Hajdyla-Lacová či Soňa Ferienčíková.

"Nezabúdame ani na to najlepšie zo slovenského tanca, najmladšiu generáciu v podobe študentov a študentiek Vysokej školy múzických umení v Bratislave či tradičné formáty ako ľudový Tanečný dom či street dance battle," povedal Štepita.

Dodal, že cieľom je, aby sa festival stal atraktívnym aj pre ľudí mimo tanečnej komunity.

Viac na: TANEČNO | MULTIŽÁNROVÝ FESTIVAL TANCA A POHYBU (tanecno.sk)

rNUlife.sk / Andrej Štepita, teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.