PROGRAM NA VÍKEND? NENECHAJTE SI UJSŤ RED BULL 400, VÝZVU TOHTO LETA

Nadšenci pohybu a výziev sa konečne dočkali svojich obľúbených pretekov! Skokanský mostík  K120 na Štrbskom plese, na ktorý budú musieť súťažiaci vybehnúť v čo najlepšom čase, sa bude vďaka Red Bull 400 otriasať od základov už tento víkend, 5.8. 2023! Tešíte sa?  

V pretekoch sa stretnú štyri kategórie, a bežať tak budú môcť ženy, muži, no súťažiaci budú môcť podať výkon aj v mužskej štafete či v zmiešanej štafete zloženej z aspoň dvoch žien.

Či už sa na povestnú 400-ku chystáte ako bežec, alebo sa prídete na výkon viac ako 1000 bežcov len pozrieť, verte, že v oboch prípadoch pôjde o poriadny zážitok! Tak s kým sa v sobotu vidíme?

Všetko čo potrebujete vedieť o Red Bull 400 nájdete na tomto odkaze.

NAJŤAŽŠÍCH 400 METROV V ŽIVOTE?

Že 400 metrov by zvládol každý? Nuž, po vyváženej príprave rozhodne áno! K veľkému skokanskému mostíku to od štartovacej čiary síce je „len“ 400 metrov, no všetkých bežcov rozhodne potrápi strmosť trate.  Po úvodnej 100-metrovkeich už totiž čaká iba rapídne stúpanie. Vedeli ste, že spomedzi všetkých podujatí Red Bull 400 po celom svete je naša 400-ka tou najstrmšou?

Red Bull 400 Štrbské Pleso: Report a výsledky z 2022

Podať takýto výkon hodný kráľa síce nie je žiadna sranda, ale ten pocit sebaprekonania, vyplavených endorfínov a dychberúceho výhľadu na krásne slovenské hory vraj za to určite stojí!  Súťažiaci preto už istotne odpočítavajú posledné minúty do štartu a diváci sa už teraz hecujú na budúci rok.

ZNÁME TVÁRE, REKORDY, ZÁŽITKY NA CELÝ ŽIVOT

Najrýchlejším na najdrsnejšej tatranskej trati sa v mužskej kategórii stal minulý ročník Jozef Hlavčo. Pretekov sa zúčastnil už tretí ročník po sebe, a tri krát si aj odniesol titul víťaza. A ako okomentoval svoj výkon minulý rok?

„Red Bull 400 tradične ukázal svoj vysoký štandard. Celý čas som sa snažil zachovať pokoj a nepanikáriť, no prekvapilo ma, koľko energie som mal v poslednej etape. Môžem povedať, že som vyhral s prehľadom,“ tešil sa Jozef Hlavčo, ktorý sa už nevie dočkať tohtoročnej 400-ky.

Pretekov sa tradične zúčastňuje aj množstvo známych športovcov či osobností, medzi ktorými nechýbal napríklad ani vodný slalomár Jakub Grigar, ktorý získal striebornú medailu na OH. „Pravdupovediac som si myslel že štafeta bude jednoduchšia než celá trať, no mýlil som sa a bolo to mega náročné. Klobúk dole pred všetkými, čo to dnes dali.“

Na preteky sa už teší aj Jakub Šiarnik, reprezentant Slovenska v skialpinizme a 5 násobný víťaz Red Bull 400. „Celé preteky nie sú len o 3-4 minútach strávených na trati. Ak aj práve nepretekáte, zážitok určite stojí za to a atmosféra je nákazlivá,“ uzatvára Jakub Šiarnik, ktorý sa tento rok opäť chystá pokoriť stupienok víťazov. Podarí sa mu získať prvé miesto? To sa rozhodne už 5. augusta 2023!

Pre čo najčerstvejšie informácie nie len o Red Bull 400 sledujte @redbullsk na Instagrame a TikToku.

rNUlife.sk / Daniela Kianicová, PR RB

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.