V rodine trojnásobnej olympijskej víťazky rastie športový nasledovník: Kuzminovej synovi učarovali bežky

Ide v šľapajach svojich slávnych rodičov! Už niekoľko mesiacov sa v bežeckom mládežníckom lyžovaní objavuje meno Jelisej Kuzmin (15).

Jelisej sa cez víkend predstavil na mládežníckom podujatí v Poľsku. „Štartoval medzi chlapcami o dva roky staršími v behu na 7,5 kilometra. Predtým bol na pretekoch na Slovensku a v Česku." Jeho snom je kvalifikovať sa na budúcoročné januárové olympijské hry mládeže v juhokórejskom Kangwone, ktorý leží v tej istej provincii ako Pjongčang, kde na zimnej olympiáde 2018 získala Nasťa záverečné zlato pre Slovensko.

"Slovensko tam má medzi chlapcami dve miestenky. Sme radi, že Jelisej popri škole takto športuje. Uvidíme, kam to v budúcnosti dotiahne.“ Na otázku, či skúšal syn Kuzminovcov aj biatlon, Nasťa odvetila: „Áno, ale má radšej bežecké lyžovanie. V tom sa vidí, poctivo trénuje a má svoje ciele. Ide krok po kroku a my ho v tom budeme podporovať. Samozrejme, prioritou je aj škola, a preto sa snažíme zdôrazňovať, aké je dôležité štúdium skĺbiť so športom,“ prezradila hrdá mama spoločne s otcom Danielom.

Má za sebou nepríjemný zážitok. Syn trojnásobnej olympijskej víťazky Anastasii Kuzminovej (38) Jelisej (15) koncom januára ušiel iba o vlások vážnemu zraneniu.

Syna najúspešnejšej slovenskej biatlonistky totiž na priechode pre chodcov takmer zrazil vodič. Našťastie išlo iba o „ťuknutie“ a Jelisej vyviazol z nehody bez zranenia. Veľa ale nechýbalo a všetko sa mohlo skončiť oveľa horšie. Rodáčku z ruského Ťumenu mrzí správanie sa vodiča. Preto sa rozhodla zareagovať prostredníctvom sociálnej siete.

„Včera večer na priechode pre chodcov neznámy uponáhľaný vodič “ťukol” do kolena môjho syna nárazníkom. Pokým sa Jelisej snažil spamätať zo šoku, vodič otvoril okno, vykríkol “pardón” a bez toho, aby sa spýtal, či je chalan v poriadku, ušiel z miesta činu,“ napísala rozhorčená Kuzminová na svojom facebookovom profile.

rNUlife.sk / nč

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.