Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia a chrípku klesla

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v deviatom kalendárnom týždni klesla o 4,8 percenta. Znížila sa tiež chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO), a to o 12,9 percenta.

Epidemiológovia počas týždňa zaznamenali 49.811 prípadov ARO. Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom, najnižšiu v Banskobystrickom kraji. Ochorenia sa vyskytli najčastejšie vo vekovej skupine detí do piatich rokov. "Priebeh ochorení bol komplikovaný u 1411 osôb," priblížil úrad.

Ako chrípku a CHPO nahlásili 4887 ochorení, čo predstavuje 9,8 percenta z celkového počtu ARO. Najvyššia chorobnosť bola v Trnavskom, najnižšia v Bratislavskom kraji. Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť na CHPO bola vo vekovej skupine do piatich rokov.

ÚVZ tiež informoval, že 65 výchovno-vzdelávacích zariadení nahlásilo prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Išlo o 23, materských škôl, 40 základných škôl a dve stredné školy.

rNUlife.sk / ÚVZ SR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.