Pink Floyd oslavujú jubileum s albumom Dark Side Of The Moon 

Ôsma štúdiová nahrávka Pink Floyd vyšla v marci 1973. Jedna z najúznávanejších platní hudobnej histórie je komerčne najúspešnejším albumom skupiny, celosvetovo sa jej predalo v prepočte cez 45 miliónov kusov, čo z nej v tomto ohľade robí aj jeden z najúspešnejších titulov všetkých čias.

Päťdesiate narodeniny Dark Side Of The Moon si kapela pripomenie reedíciou.

K dispozícii bude box, ktorý bude okrem nanovo zremástrovaných originálnych nahrávok na CD a LP obsahovať aj 5.1 mix na Blu-Ray disku a DVD, Atmos mix a tiež živý záznam z Wembley Empire Pool z roku 1974. Koncert bude vôbec prvýkrát vydaný aj samostatne na CD a LP.

Zároveň s boxom vyjde aj knižná publikácia Pink Floyd – The Dark Side Of The Moon: 50th Anniversary, kde záujemcovia nájdu vzácne a často doposiaľ nezverejnené fotografie skupiny z rokov 1972-75. Reedícia vyjde 24.3.2023.

Album Dark Side Of The Moon bol čiastočne vyvinutý v roku 1972 počas živých vystúpení a skupina mala premiéru ranej verzie suity v londýnskom Rainbow Theatre niekoľko mesiacov pred začiatkom nahrávania. Je to ôsmy štúdiový album od Pink Floyd, pôvodne vydaný v USA 1. marca a potom vo Veľkej Británii 16. marca 1973. Nový materiál na album bol nahraný v rokoch 1972 a 1973 v EMI Studios (teraz Abbey Road Studios) v Londýne. Ikonický rukáv, ktorý zobrazuje hranolové spektrum, navrhol Storm Thorgerson z Hipgnosis a nakreslil George Hardie. „The Dark Side Of The Moon“ sa celosvetovo predalo viac ako 50 miliónov kópií.

Viac na:

PINK FLOYD – The Dark Side Of The Moon

Pôvodná ôsma štúdiová nahrávka Pink Floyd vyšla v marci 1973

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Warner music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.