Cenu ARCH získali architekti diela Dom 10 plošín

Tohtoročnými laureátmi Ceny ARCH za výnimočnú architektúru sa stali Benjamín Brádňanský a Vít Halada z ateliéru N/A s dielom Dom 10 plošín. Slávnostné vyhlásenie ocenenia sa uskutočnilo vo štvrtok večer v Galérii mesta Bratislavy.

"O udelení Ceny ARCH 2022 rozhodovala medzinárodná porota v zložení Maria Topolčanská, Szymon Rozwalka, David Neuhäusl, Szabolcs Molnár a Michal Janák v spolupráci s redakčnou radou časopisu ARCH," uviedla za organizátorov súťaže Zuzana Duchová. Odborná porota vybrala deväť nominácií na ocenenie spomedzi 45 realizácií publikovaných v uvedenom časopise medzi rokmi 2020 až 2021.

Víťazný dom Ceny Arch. Foto – Michal Líner

Dom 10 plošín v Jarovciach zaujal porotcov podľa ich hodnotenia "odvážnym vstupom do intelektuálneho diskurzu architektúry, ktorý je absolútne univerzálny""Skromná stavba neokázalého výrazu prináša mnohorakosť, ktorá neruší, ale obohacuje," poznamenala ďalej v svojom hodnotení porota.

Cena ARCH je cena za architektúru, ktorú od roku 1998 udeľuje odborný časopis ARCH o architektúre a inej kultúre. Zámerom ocenenia je vyzdvihnúť pozoruhodné diela domácej architektonickej scény. Udeľuje sa každoročne dielu, ktoré medzinárodná porota zložená z renomovaných kritikov architektúry uzná za najvýraznejší architektonický čin publikovaný v uplynulom období na stránkach tohto periodika.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.