Na Oscaroch sa neukáže 10 rokov! Will Smith dostal zákaz

Akadémia filmových umení a vied (AMPAS) zakázala americkému hercovi Willovi Smithovi na nasledovných desať rokov účasť na odovzdávaní Oscarov a všetkých jej ďalších podujatiach. Dôvodom takéhoto kroku je facka, ktorú Smith počas nedávneho odovzdávania Oscarov vylepil komikovi a moderátorovi Chrisovi Rockovi za to, že žartoval o vzhľade jeho manželky. Informujú o tom agentúry AFP a AP.

Správna rada AMPAS-u sa "rozhodla, že po dobu desiatich rokov počnúc 8. aprílom nebude mať pán Smith povolenú účasť - osobnú ani virtuálnu - na žiadnych podujatiach či programoch Akadémie," uviedli v spoločnom vyhlásení predseda AMPAS-u David Rubin a výkonná riaditeľka tejto inštitúcie Dawn Hudsonová.

Akadémia zároveň informovala, že Smithovi neodoberie Oscara za najlepší mužský herecký výkon, ktorého získal za stvárnenie Richarda Williamsa, otca a trénera slávnych tenistiek Sereny a Venus Williamsových, vo filme Kráľ Richard.

Po vychladnutí sa zahanbený herec svojmu nepriateľovi ospravedlnil. Či to postačí Akadémii, aby mu nevzali jeho prvého Oscara, je otázne. Musí zjesť, čo si sám nadrobil. „Moje správanie na včerajšom udeľovaní Oscarov bolo neprijateľné a neospravedlniteľné. Vtipy na môj účet patria k práci, ale vtip o zdravotnom stave Jady bol na mňa príliš a reagoval som emotívne. Chris, rád by som sa ti verejne ospravedlnil. Prehnal som to a urobil som chybu,“ uviedol Will.
Zároveň dodal, že sa cíti trápne za svoj čin, ktorý je v rozpore s tým, akým mužom chce byť. Ospravedlnenie opäť venoval i Akadémii. Tá totiž krátko predtým oznámila, že udalosť začala oficiálne prešetrovať. Ak sa filmová komisia dohodne, Smith môže prísť o svoju sošku pre najlepšieho herca za postavu Richarda Williamsa vo filme Kráľ Richard.

K celému incidentu došlo po tom, ako Rock v moderátorskom vstupe na oscaroch prirovnal Smithovu manželku Jadu Pinkettovú-Smithovú k filmovej postave "G.I. Jane", vojačke s vyholenou hlavou. Smithova manželka však trpí alopéciou, autoimunitnou chorobou spôsobujúcou vypadávanie vlasov. Informácia o jej zdravotnom stave síce na Oscaroch nezaznela, no Smitha žart pohoršil a priamo počas výstupu moderátora vyšiel na pódium, dal mu facku a odkázal, aby "si meno jeho ženy nebral do úst", pričom pridal aj vulgarizmus.

Smith sa za svoje správanie Akadémii následne ospravedlnil ešte počas oscarového galavečera, a to počas ďakovnej reči, ktorú predniesol, keď získal zmieneného Oscara za najlepší mužský herecký výkon, k čomu došlo približne 40 minút po predmetnej facke. Samotnému Rockovi sa ospravedlnil až o deň neskôr. O niekoľko dní na to tiež informoval, že sa vzdal svojho členstva v Akadémii.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.