Konferencia Trendy v kreatívnej práci s divákom bude online

Online medzinárodnú konferenciu Trendy v kreatívnej práci s divákom pripravuje na štvrtok (7. 4.) Divadlo a kultúrne centrum Pôtoň v Bátovciach v okrese Dunajská Streda. Uskutoční sa na online platforme od 10.00 hodiny v anglickom jazyku, informoval za organizátorov Michal Ditte.

Hosťami podujatia budú odborníci z oblasti umenia, manažmentu kultúrnych organizácií a projektov zo Slovenska, Islandu, Nórska a Lichtenštajnska. Slovensko budú reprezentovať zástupkyňa riaditeľky festivalu Divadelná Nitra Anna Šimončičová, projektová manažérka divadla a kultúrneho centra Pôtoň Monika Škojcová a riaditeľ žilinských kultúrnych centier Stanica Žilina-Záriečie a Nová Synagóga Marek Adamov.

Prednášatelia predstavia konkrétne príklady dobrej praxe z kultúrnych či umeleckých projektov, ktoré v ich krajine inovatívnym spôsobom komunikujú s divákom a/alebo komunitou. Druhá časť konferencie prinesie diskusiu na témy súvisiace s prácou s publikom v kritických časoch, s akcentom na posledné dva roky pandémie a aktuálnu vojnu na Ukrajine. Diváci konferencie sa musia vopred registrovať vo formulári, ktorý organizátor zverejnil na svojej webovej stránke a sociálnych sieťach.

Diváci konferencie sa musia vopred registrovať vo formulári, ktoré organizátor zverejnil na svojej webovej stránke a sociálnych sieťach.

Medzinárodná konferencia sa realizuje v rámci projektu Vzkriesenie zázraku: Vývoj nového modelu umeleckého festivalu na slovenskom vidieku, ktorý bol podporený grantom z Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a štátnym rozpočtom Slovenskej republiky. Partnermi projektu sú Company B. Valiente z Nórska, Tjarnarbio z Islandu a Kultur-Traverse z Lichtenštajnska. Aktivita je súčasťou projektu Centrum umenia a kreativity, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.