Milenci bôľu je emotívna ukrajinsko-slovenská pieseň od Julay a Martina Haricha

Milenci bôľu je zhudobnená verzia básne Karola Pajera. Ukrajinsko-slovenskú skladbu naspievali Julay a Martin Harich. Ide o veľmi emotívnu skladbu, z ktorej v súčasnosti mrazí!

Spevák prezradil, že pesnička vznikla veľmi spontánne len pred pár dňami. Rovnako dodal, že speváčka, ktorá žije v Prahe, no pochádza z Ukrajiny, ho oslovila na spoluprácu ešte predtým, než sa na Ukrajine rozpútala vojna. „Minulý rok som na SNP vydal album zhudobnených básní Karola Pajera, hrdinu 2. svetovej vojny. Je až mrazivé, ako jeho texty vystihujú dnešnú situáciu,“ povedal spevák a doplnil, že Milenci bôľu bola jednoznačná voľba oboch hudobníkov.

Pôvodná skladba slovenskej piesni vyšla k 77. výročiu Slovenského národného povstania a pochádza z albumu zhudobnených básní od povstaleckého bojovníka za mier Karola Pajera. Martin Harich vydal spomínaný album ešte počas minulého roka. Pôvodný text vznikol ešte počas druhej svetovej vojny, no v súčasnosti dostáva veľmi aktuálny rozmer.

rNUlife.sk / Zdroj: tlačová správa

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.