Zisk American Express v 3. kvartáli prekonal odhady

Zisk American Express v 3. kvartáli vzrástol a prekonal očakávania Wall Street. Hlavným dôvodom bolo zvýšenie spotrebiteľských výdavkov vďaka oživeniu cestovania aj výdavkov na zábavu po uvoľnení opatrení na zastavenie pandémie nového koronavírusu.

Čistý zisk amerického prevádzkovateľa kreditných kariet za tri mesiace do konca septembra 2021 vzrástol na neuveriteľných 1,78 miliardy USD (1,53 miliardy eur) alebo 2,27 USD na akciu, z 1,1 miliardy USD alebo 1,30 USD/akcia pred rokom. Analytici pritom očakávali, že spoločnosť vykáže za uplynulý štvrťrok zisk 1,80 USD na akciu.      

Celkové konsolidované tržby bez nákladov na úroky v 3. štvrťroku stúpli o 25 % na 8,75 miliardy USD, zatiaľ čo analytici predpovedali, že dosiahnu 10,52 miliardy USD.

Tieto výsledky podľa analytikov poukazujú na "odolnosť" výdavkov amerických domácností aj napriek variantu delta nového koronavírusu a problémom v globálnom dodávateľskom reťazci. (PREPOČET : 1 EUR = 1,1637 USD)

POKLES zaznamenali za posledný štvrťrok minulého roka

Americký vydavateľ kreditných kariet American Express oznámil za posledný štvrťrok minulého roka pokles zisku aj tržieb, výsledky však prekonali očakávania. Podľa spoločnosti na jej výsledky naďalej negatívne pôsobí pandémia nového koronavírusu, ktorá znižuje výdavky spotrebiteľov, situácia by sa však mala postupne zlepšovať.

Firma oznámila, že vo 4. štvrťroku minulého roka dosiahla zisk 1,44 miliardy USD (1,19 miliardy eur). V medziročnom porovnaní to znamená pokles približne o 15 %. Zisk na akciu dosiahol 1,76 USD oproti 2,03 USD/akcia pred rokom. Firma tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali so ziskom na akciu na úrovni 1,31 USD.

Aj z pohľadu tržieb spoločnosť American Express prekonala očakávania, aj keď iba mierne. Tržby dosiahli 9,35 miliardy USD, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho roka to bolo 11,37 miliardy USD. Analytici však počítali s poklesom na 9,34 miliardy USD.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.