Fashion LIVE!: Najväčší festival módy na Slovensku už tento piatok! Čo by ste si nemali nechať ujsť?

Prípravy Fashion LIVE!, najväčšieho festivalu módy na Slovensku, vrcholia. V dňoch od 15. do 17. októbra sa po ôsmykrát stretne výnimočná architektúra s módou – tento raz v novom Nivy centre.

Veľkolepá šou v réžii Fashion LIVE!, ktorej hlavnou témou je SILUETA, odštartuje už   o necelé dva týždne a bude sa konať v úplne nových priestoroch multifunkčného Nivy centra. Moderný projekt, ktorý priniesol Bratislave novú autobusovú stanicu, bohatý mix obchodov a služieb a unikátnu zelenú strechu, bude tri dni hostiť módne prehliadky dizajnérov pôsobiacich na slovenskej aj českej scéne. Téma SILUETA sa odrazí na vizuáloch a samotnej scéne podujatia. „Každoročne sa snažíme previazať vizuálny jazyk podujatia so scénou. Keďže chceme návštevníkov prekvapiť, zatiaľ k scéne môžem povedať len toľko, že silueta bude to prvé, čo pri jednotlivých prehliadkach uvidia," prezradila počas tlačovej konferencie manažérka podujatia Zora Husarčíková.

V pravo od moderátorky Zora Husarčíková a Milada Hálová

Milovníkov módy bude určite zaujímať program podujatia – začína sa každý deň o 17:00 a ponúkne niekoľko módnych prehliadok denne. V piatok predstavia v uvedenom poradí svoje kolekcie Ateliér 343, značka Mariná, Silvia Zrebná, freier a Petra Weingart.

Sobotnú sériu módnych šou otvorí prehliadka víťaznej kolekcie finalistky súťaže Fresh Fashion Contest, ktorú vyhlasuje Fashion LIVE! v spolupráci s nadáciou Tatra banky. Mladí začínajúci dizajnéri mali za úlohu spracovať tému RETHINK ME. Podľa rozhodnutia poroty sa najlepšie tejto úlohy zhostila dizajnérka Petra Famlerová.

Po týždňoch až mesiacoch príprav ďalej ožijú na modeloch a modelkách návrhy dizajnérov Patrika Haaza, svadobného ateliéru Veroniky Kostkovej a značky Puojd. Sobotný večer vyvrcholí prehliadkou Martina Hrču.

Posledný prehliadkový deň bude patriť menám Ostrovska createur, Lucia Kürthi, Lenka Sršňová a Boris Hanečka, ktorý trojdňový maratón módy uzatvorí. Počas celého podujatia sa bude snažiť naplniť vysnívanú predstavu dizajnérov celý produkčný tím spoločne s desiatkami vizážistov, kaderníkov, modelov a modeliek.

V duchu témy SILUETA sa bude niesť aj séria troch fashion talkov so známymi osobnosťami zo sveta módneho biznisu s názvom Fashion Talks Powered by EMMA. V rámci sprievodných podujatí budú môcť priaznivci udržateľnej módy vymeniť svoje nenosené oblečenie aj na módnom SWAPE, ktorý organizuje Fashion LIVE! v spolupráci s Platformou udržateľnosti. Bude sa konať už tento víkend, v sobotu 9. 10. a v nedeľu 10.10., v časoch medzi 11:00 a 19:00. SWAP je alternatívny spôsob získavania „nových“ kúskov do svojho šatníka. Cieľom je dostať čo najviac pekného a nositeľného oblečenia, ktoré nám len tak stojí v skrini, späť do obehu. Sprievodné podujatia budú prebiehať počas októbra a novembra v moderných priestoroch Nivy centra.

Ako jeden z oficiálnych partnerov podujatia predstaví Nespresso, prémiová značka kapsulovej kávy, návštevníkom nový systém VERTUO pre dokonalý pôžitok z kávy v akejkoľvek veľkosti s dokonalou cremou a počas všetkých módnych prehliadok.

www.nespresso.com/vertuo

Viac informácií a podrobný program nájdete na https://www.bratislavafashion.live, tu si tiež môžete zakúpiť vstupenky na podujatie.

O projekte Fashion LIVE!

Fashion LIVE! je módne podujatie, ktoré sprístupňuje slovenskú a svetovú módu širokej verejnosti vďaka kolekciám ostrieľaných módnych návrhárov, ale aj nádejných mladých talentov. Počas troch prehliadkových dní si milovníci módy môžu vychutnať niekoľko prehliadok denne.

Web: www.bratislavafashion.live

Instagram: @bratislavafashion.live

FB: https://www.facebook.com/bratislavafashion.live/

rNUlife.sk / Barbara Jagušák, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.