Nový český film Chyby prichádza do našich kín! Na Slovensko ho príde predstaviť početná filmová delegácia, ktorá navštívi festival Cinematik i Bratislavu

Film CHYBY vznikol pod režisérskou taktovkou Jana Prušinovského (filmy Okresný prebor, Kobry a užovky, kultové seriály ČT MOST! a Trpaslík).Ide o drámu zo súčasnosti, ktorá je nakrútená divákom prístupnou a zrozumiteľnou formou, zároveň však zobrazuje súčasnosť realisticky a bez akýchkoľvek príkras - podobne ako jeho predchádzajúci film Kobry a užovky (ocenený Českým levom v hlavných kategóriách), tentokrát však v žánri netradičnej love story.

Jan Prušinovský aj v tomto filme potvrdzuje svoj talent a schopnosť prerozprávať príbeh, na prvý pohľad outsiderov, ktorých dostáva do centra pozornosti. Darí sa mu zobraziť aktuálne, často tabuizované témy v spoločnosti (xenofóbne nálady), problémy reálnych ľudí mimo žánru sociálnej drámy. CHYBY sú netradičnou love story, v ktorej zohráva dôležitú úlohu schopnosť človek priznať si, ale hlavne odpustiť nedokonalosti a prehrešky druhého, vybojovať si lásku aj napriek nenávistným prejavov okolia.

Energická dvadsaťpäťročná predavačka Ema (Pavla Gajdošíková) pracuje v malom meste v supermarkete. Tridsaťročný pokrývač Tomáš (Jan Jankovský) je z neďalekej dediny. Jedna nezáväzná noc nečakane prerastie do vzťahu, lásky a spoločného bývania. Ema spravila v minulosti obrovskú chybu a chce sa s ňou Tomášovi zveriť. Tomáša však jej predchádzajúci život nezaujíma, žijú teraz a tu. Náhodné odhalenie Eminej minulosti však odštartuje sériu udalostí, ktorá dvojici obráti život naruby. Najnovší film režiséra Jana Prušinovského je vzťahovou romancou o chybách, ktoré robí každý z nás a ktoré nás dokážu dobehnúť.

Premiéra16.9.2021
Originálny názovChyby
Žánerromanca
RéžiaJan Prušinovský
ScenárRoman Vojkůvka
HrajúPavla Gajdošíková Jan Jankovský Ondřej Kokorský Jan Kolařík Ivo Gogál
Rok výroby2021
Krajina pôvoduČeská republika Slovenská republika
Dĺžka99 min
Jazyková verziaoriginálne znenie
Filmové kópie2D DCP
Odporúčaná prístupnosť +15
ProducentiOffside Men, PubRes, Česká televize

Film sa zatiaľ stretol s pozitívnym ohlasom kritikov i pozitívnymi recenziami divákov u našich susedov.

https://www.csfd.sk/film/755072-chyby/prehlad/

rNUlife.sk / Jana Studená, Fórum Film

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.