SMUTNÁ SPRÁVA: Zomrel herec Andy Hryc († 71), podľahol leukémii

Nikdy si nedával servítku pred ústa. Nestačí mať talent, treba byť aj konformný, hovoril o hereckej brandži. A to on nikdy nebol. Tvrdil, že tým bola poznačená aj celá jeho herecká kariéra.

Herec Andy Hryc podľahol vo veku 71 rokov v nedeľu leukémii, diagnózu mu zistili na jar 2020. Správu o jeho úmrtí zverejnila dcéra Wanda Adamik Hrycová.

Od apríla minulého roka bojoval s akútnou leukémiou, ktorá mu brala nielen veľa fyzickej, ale aj psychickej sily. A hoci sa Andy snažil a nestrácal vieru. Bol rozhodnutý nad ťažkou chorobou zvíťaziť, tento plán sa mu nepodarilo naplniť. Zákerná choroba nad ním včera napokon zvíťazila. Posledné chvíle svojho života bol však s tými, ktorých najviac miloval. Starostlivá dcéra Wanda (43) ho na ceste z tohto sveta držala za ruku a on cítil jej oddanú lásku. 

"Dnes o 3:13 ma opustil najdôležitejší muž môjho života. Posledné hodiny som ho držala pevne za ruku, posledné slová ktoré som mu povedala, boli ľúbim ťa a posledné slová, ktoré povedal on, boli aj ja ťa veľmi ľúbim," napísala na sociálnej sieti Instagram.

"Zbohom, tato, ďakujem za všetko, už nič nebude ako doteraz,“ napísala dojemné slová na rozlúčku svojmu otcovi Wanda, ktorá bola Andymu spoločne s jej mamou Veronikou najväčšou oporou. 

Andrej Hryc, ktorého všetci oslovovali Andy, začal svoju kariéru v Štátnom divadle v Košiciach. Neskôr začal hviezdiť v bratislavskom Divadle Nová Scéna, v ktorom bol krátky čas aj riaditeľom. Počas svojej kariéry stvárnil veľké množstvo televíznych, filmových či divadelných postáv. Okrem herectva sa venoval aj šéfovaniu Rádia Twist, ktoré založil (1992 - 2005). V roku 1998 bol vymenovaný vládou Seychelskej republiky za konzula na Slovensku a pôsobil tiež ako poradca ministra kultúry. Párkrát mal zákaz účinkovania, na rok ho vyhodili aj z televízie. Odmietol podpísať zmluvu, ktorá sa mu nepáčila

Úprimnú sústrasť celej smútiacej rodine!

rNU

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.