České Elektro duo Bratři vo finále európskej hudobnej súťaže

Prvými zástupcami ČR vo finále prestížnej súťaže Music Moves Europe Talent Awards sú dvojčatá Jiří a Ondřej so svojím projektom s názvom Bratři. Na jedeň zverejnené prvé dva singly z chystaného debutu, skladby Signál a Rise, sú kombináciou chytľavej tanečnej elektroniky, techna a ambientu.

Finále súťaže je súčasťou showcase festivalu Eurosonic a prenos môžu diváci sledovať v piatok 15. januára večer na www.esns.nl. Aj keď Bratři vystupovali na prestížnom festivale už v januári 2020, zaradenie medzi finalistami im zabezpečilo mimoriadne vystúpenie tiež pre ročník 2021, a to v piatok 15. januára o 22:40. Bratři majú navyše šancu získať Cenu verejnosti. Podporu môžu priaznivci hudobnej dvojici vyjadriť svojím hlasom do štvrtka 7. januára.

Jesenné vydanie dvoch singlov nebolo ich jedinou aktivitou. Stream na londýnskom Electronic: Sound Vision II. vznikol živým koncertom a live 3D projekciou v spolupráci s prestížnym XLAB štúdiom.

K singlu Rise natočili Bratři tiež live video zo zámku Valeč. "Natáčali sme v temnom prostredí v okolí zámku Valeč, track sa presne hodil na také miesto. Prostredie pre nás hrá vždy dôležitú úlohu. A temné miesta nás veľmi bavia," hovoria Bratři. Ako Rise, tak aj predchádzajúca skladba Signal, majú sound vďaka známemu nemeckému výrobcovi Hannesovi Biegerovi, ktorý bude podpísaný pod debutovým albumom s dátumom vydania v prvej polovici tohto roka.

BIO Bratři

Bratři sú nový objav na českej elektronickej scéne. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvorili hudobný projekt, ktorý sa žánrovo pohybujem medzi kombináciou chytľavej tanečnej elektroniky, techna a ambientu. Hlavným hnacím motorom sú Jiřím hrané živé bicie, melodické motívy a sekvencie vytvárané Ondřejom na analógových a modulárnych syntezátoroch. Dva podmanivé prúdy sa na pódiu spájajú v jeden nekompromisný tok elektrizujúcej energie. V roku 2017 vydali Bratři EP Monster a v nasledovnom roku singel Manual.

Od vzniku v roku 2016 odohrali veľké množstvo koncertov a festivalov, ako Beseda u Bigbítu, Povaleč alebo Colours of Ostrava. Ako support sa objavili napríklad pred menami ako Rone, Chrome Sparks, Ján Blomqvist a v marci 2019 pred Jonom Hopkinsom vo Fóre Karlín. V apríli 2019 vydali singel a videoklip Monarch a zúčastnili sa showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bolo ich vystúpenie vybrané medzi desať najlepších live acts celého festivalu.

V júli 2019 si Bratři zahrali na prestížnom francúzskom festivale Chateau Perché, kde ich vystúpenie zožalo veľký úspech. Na jeseň 2019 a začiatkom roka 2020 sa zúčastnili Showcase ako je Nouvelle Prague, budapeštiansky Bush, Ment a prestížny showcase Eurosonic. Vo februári 2020 začali spolupracovať s uznávaným producentom elektronickej hudby Hannesom Biegerom, s ktorým pracujú na debutovom albume.

Music Moves Europe Talent Awards hlasovanie: http://bit.ly/bratriVOTE
Streaming: http://bit.ly/bratristream
Website: http://bratri.live/

Facebook: https://www.facebook.com/bratriveseli/
Instagram: https://www.instagram.com/bratri_official/

rNUlife.sk / Přemysl Štěpánek Foto: Alexandra Hrašková

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.