Internetový thriller #martyisdead zabojuje o medzinárodnú cenu Emmy, priamy prenos sledujte na Mall.tv

Už dnes, 23. novembra, spoznáme víťazov Medzinárodného festivalu Emmy Awards. Medzi nominovanými je aj internetový thriller #martyisdead, seriál o kyberšikane sa stal historicky prvým a jediným českým seriálom, ktorý môže získať toto ocenenie. Súťažiť bude v kategórii krátkych seriálov, diváci si ho môžu pozrieť na Mall.tv.

Tematika minisérie #martyisdead, nominovanej v kategórii krátkych seriálov, je vysoko akuálnou problematikou kyberšikany. 15-ročný Martin alias Marty mal celý život pred sebou. Teraz je ale mŕtvy. Zostala po ňom len séria mrazivých videí, ktoré nakrúcal krátko pred svojou smrťou a ktoré zachovali spomienky na situácie, na ktoré by radšej každý zabudol. Smútiaci otec skladá dohromady čriepky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konca.

Internetový thriller má 8 dielov a je inšpirovaný skutočnými prípadmi kyberšikany. Seriál vznikol v koprodukcii spoločností Bionaut, Mall.tv, CZ.NIC a v spolupráci s projektom Bezpečne ne nete. Ako hovoria tvorcovia “sociálne siete nevládnu iba našim životom, ale aj smrti”.

“Máme obrovskú radosť. Ide o výber z tisícky svetových seriálov, preto už nominácia je veľmi prestížna. Sme radi, že po úspechu v Čechách a na Slovensku sa darí seriálu i v zahraničí,” hovoria producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu. “Správa o nominácii na Emmy nás naviac zastihla v okamihu, kedy pripravujeme pokračovanie,” dopĺňa režisér Pavel Soukup. Pokračovanie seriálu pod názvom #annaismissing vzniká opäť v koprodukcii Bionautu a Mall.tv a v kinách a v internetovej televízii sa objaví v marci 2021.

Online stream na Mall.tv

V New Yorku bude oceneniami v roli moderátora sprevádzať americký herec Richard Kind a slovenskí aj českí diváci si môžu online stream pozrieť na Mall.tv, kde ho budú komentovať Andrej Polák a Luděk Staněk. Priamy prenos si  môžete pozrieť už dnes o 16.30 hod. kliknutím na tento link: https://bit.ly/3kZv7JK

#martyisdead

Osemdielny seriálový thriller

Réžia: Pavel Soukup Scenár: Jaroslav T. Miška, Jan Stehlík Kamera: Miloslav Holman Hrajú: Jakub Nemčok (Marty), Petra Bučková (Alena Biedermanová), Jan Grundman (Petr Biederman), Sára Korbelová (Kristýna), Matěj Havelka (Kryštof), Andrej Polák (učitel) Producenti Bionaut: Vratislav Šlajer, Jakub Košťál Producent Mall.tv: Milan Kuchynka Scénografia: Martin Rálek Masky: Tereza Hušková Kostýmy: Aneta Grňáková

Premiéra: 20. októbra 2019 na MALL.TV

Ocenenie: Serial Killer – nejlepší webseriál strednej a východnej Európy

Uvedenia na festivaloch: Series Mania, Marseille Web Fest, Serial Killer, MFF Zlín, Finále Plzeň

rNUlife.sk / Perla Žinčíková, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.