Bebjakov film Správa kandiduje na Oscara

Slovenský film Správa, za ktorým stojí DNA spoločnosť producenta Rastislava Šestáka a režiséra Petra Bebjaka bude budúci rok reprezentovať Slovensko na najprestížnejšom filmovom festivale. Správa sa bude uchádzať o sošku Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

Film režiséra Petra Bebjaka - Správa sa síce kvôli pandémii koronavírusu zatiaľ nedostal do kín, napriek tomu sa však jeho tvorcom podaril unikátny úspech. Snímka nakrútená na motívy skutočného príbehu dvoch mladých židov, ktorým sa podarilo uniknúť z koncentračného tábora Osvienčim, zamieri aj do amerických kín.

Film Správa

Postará sa o to jedna z popredných spoločností v biznise Samuel Goldwyn Films. „Tento film človeka chytí za srdce, ale aj inšpiruje. Peter Bebjak dokázal citlivo prepojiť historickú presnosť s osobnou skúsenosťou ústredných postáv. Výsledkom je strhujúci a vizuálne invenčný zážitok. (…) Je pre nás cťou byť súčasťou tohto filmu,“ napísal Peter Goldwyn, prezident Samuel Goldwyn Films.

Spojené štáty pritom nebude jediným filmovým trhom, na ktorý Správa zamieri. Premietať sa bude napríklad aj vo Veľkej Británii, Francúzsku alebo Japonsku.

"Verili sme tomuto filmu a verili sme tomu, že je dôležité o tejto téme hovoriť. Ale dostať šancu uchádzať sa o najvýznamnejšie filmové ocenenie na svete, je pre každého tvorcu obrovským uznaním. Nesmierne si preto vážime podporu členov Slovenskej filmovej a televíznej akadémie. Ďakujeme aj všetkým kolegom, ktorí na Správe pracovali. Pretože to, že nám dali svoje hlasy, je vďaka nim," hovorí na margo tejto výbornej správy producent Rastislav Šesták.

Správa má premiéru naplánovanú na 28. január 2021. Rozpráva príbeh dvoch slovenských Židov - Alfreda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorým sa pred 76 rokmi, v apríli 1944, podarilo utiecť z pekla koncentračného tábora v Osvienčime a spísať správu o jeho fungovaní, ktorá napokon zachránila život takmer dvestotisícom maďarských židov.

Film Správa

Bebjakov film už Slovensko na Oscaroch zastupoval, žiaľ neúspešne. Pred dvoma rokmi reprezentoval Slovensko na prestížnych Oscaroch film Čiara režiséra Petra Bebjaka a producentky Wandy Adamík Hrycovej.

rNUlife.sk / DNA Productions

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.