Nový prístroj pre pacientov Detského kardiocentra

Už štvrtý rok podporuje spoločnosť CEWE malých kardiologických pacientov, a to kúpou dôležitých prístrojov pre deti s vrodenou chybou srdca. Za tento čas sa im podarilo vyzbierať a venovať Nadácii Detského kardiocentra neuveriteľných 35.516 eur! Tento rok venovali finančné prostriedky z predaja CEWE kalendárov na kúpu prístroja na spiroergometrické vyšetrenie.

Spoločnosť CEWE, popredný výrobca fotoproduktov a predajca fototechniky, každoročne venuje 50 centov z predaja kalendára Nadácii Detského kardiocentra a to s jasným cieľom. Pomôcť malým pacientom, ktorí bojujú s vrodenou chybou srdiečka. Ani minulý rok tomu nebolo inak a podarilo sa im vyzbierať krásnu sumu 9.870 Eur, ktorú tento rok opäť venovali na zmysluplnú vec.

Na oddelenie Detského kardiocentra pribudol nový prístroj CARDIOVIT AT-104 PC EKG, ktorý poskytuje vysokovýkonné analytické funkcie počas spiroergometrického vyšetrenia. Spiroergometriou sa označuje funkčné vyšetrenie srdca a pľúc na bicyklovom ergometri alebo na bežiacom páse. Pomocou špeciálnej masky upevnenej na tvári sa meria v priebehu záťaže spotreba kyslíka a množstvo vydychovaného oxidu uhličitého. Súčasne sa monitoruje tlak krvi a akcia srdca. „"Sme vďační za tie roky spolupráce so spoločnosťou CEWE, za množstvo darov v podobe niekoľkých prístrojov, ktoré sú v DKC používané dennodenne a bez ktorých by presná diagnostika vrodených chýb srdca u detí bola nemožná, prípadne veľmi náročná“, povedala riaditeľka Nadácie Detského kardiocentra Mária Kadlečíková.

Prístroj prišiel odovzdať obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti CEWE a.s. pán Miloš Zámečník, spolu s ambasádorom projektu Jurajom Bačom, a to do rúk primárov jednotlivých oddelení Detského kardiocentra (doplníme kto príde). „Spoločenská zodpovednosť patrí k základným princípom našej spoločnosti. Aj preto sa v CEWE snažíme pomôcť ľuďom a slabším sociálnym skupinám v rôznych oblastiach života spoločenskej sféry. Sme veľmi radi, že aspoň čiastočne môžeme pomôcť Nadácii Detského kardiocentra už pri tak náročnej liečbe a starostlivosti o malých pacientov“, hovorí Miloš Zámečník.

Spoločnosť CEWE pôsobí na Slovensku od roku 1995 a je dcérskou spoločnosťou nemeckého koncernu CEWE. Skupina CEWE pôsobí v 24 krajinách Európy, kde prevádzkuje 11 moderných fotografických laboratórií a je poprednou fotoslužbou v Európe a inovačným online partnerom v oblasti tlače. Spoločnosť spracúva klasické aj digitálne fotografie v profesionálnej kvalite. Okrem toho ponúka ďalšie originálne produkty ako fotodarčeky, fotoobrazy, fotokalendáre, pohľadnice a CEWE FOTOKNIHU. CEWE FOTOKNIHA je najobľúbenejšou fotoknihou v Európe, ocenená prestížnymi cenami ako najlepší produkt. Maloobchodná sieť 14-tich špecializovaných fotopredajní pokrýva takmer celé Slovensko. Okrem vlastnej siete predajní CEWE FOTOLAB spolupracuje CEWE s mnohými obchodnými partnermi v rámci celej Slovenskej republiky.

rNUlife.sk / Jana Kadlečíková, Nadácia Detského kardiocentra

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.