DONNY BENÉT ROZPRÚDI SHOW NA POHODA DNI_FM 2021

Objav Pohody 2018 Donny Benét sa vracia na Slovensko. Pohoda Deň_FM bude 7. mája 2021 v budove Slovenského rozhlasu. Toto podujatie zvyčajne avizujú organizátori mesiac vopred, no tentokrát majú na skoré ohlásenie veľmi dobrý dôvod. Dnes totiž zverejňuje svoje európske turné austrálsky showman, skvelý muzikant a miláčik návštevníkov Pohody Donny Benét. Na Slovensko sa vráti práve počas Pohoda Dňa_FM aj s novým albumom Mr. Experience. Len pred malou chvíľou zverejnil nový trblietavý klip k piesni Moving Up, ktorý naznačuje, na čo sa môžu tešiť jeho európski fanúšikovia na jar 2021.

Austrálsky bonviván Donny Benét vystúpil na Pohode 2018 sám, na následnej vypredanej jesennej tour ho už na saxofóne sprevádzal brat Dan a v roku 2019 odohral festival Pohoda s celou kapelou – v rámci európskej premiéry v zostave The Donny Benét Show Band.

Donny sa so slovenskými fanúšikmi spojil toto leto setom zo svojho austrálskeho štúdia špeciálne vytvoreným pre festival Pohoda in the Air. Do Európy sa vráti s celou kapelou na jar 2021 a opäť sa predstaví aj na Slovensku. 7. mája zahrá počas Pohoda Dňa_FM v budove Slovenského rozhlasu.

Okrem obľúbených hitov zaznejú aj piesne z jeho novinky Mr. Experience. NME vyzdvihuje Jeho schopnosť reštaurovať 80-te roky do modernej a zároveň klasickej podoby. Podľa magazínu je jeho „post-disco party guilty pleasure“ poslednej dekády – je to hudba pre polnočné tance v miernom opojení, pri ktorých dúfate, že sa nikto iný nepozerá. Tradičnú warm-up akciu Pohody pripravujú organizátori festivalu v spolupráci s Rádiom_FM, ktoré prinesie program Pohoda Dňa_FM aj vo svojom živom vysielaní.

Objav Pohody 2018 Donny Benét sa znova vracia na Slovensko. Predtým tohto fenomenálneho austrálskeho showmana a hudobníka poznalo len zopár milovníkov aktuálnej lo-fi disco scény. Po Pohoda festivaloch 2018 a 2019 mu založili návštevníci oficiálny slovenský fanklub. Podľa portálu predviedol tento stroj času romantický návrat do 80. rokov a šou, na ktorú účastníci koncertu spomínajú ešte dlho a predovšetkým s úsmevom na tvári.

Kto je Donny Benét? Hudobný cestovateľ v časopriestore, nenapodobiteľný imitátor, multiinštrumentalista a podľa theaureview.com aj najsexi muž hudobného priemyslu. Plnofúz, cyklámenové sako, tyrkysové šortky, to najlepšie zo zvukových bánk 80. rokov, slapujúca basa, „sexi-sax“, bicie automaty, pôžitkárske piesne a atmosféra nočného klubu na pláži, do ktorého prišiel vyšetrovať ďalšiu vraždu Matlock. Donnyho k hudbe priviedol otec, výborný akordeonista, basgitarista a milovník talianskeho disca. S programom piesní Toma Jonesa a najväčších disco hitov pôsobil chvíľu v Las Vegas. Po návrate do rodnej Austrálie prerazil v roku 2011 s albumom Do not Hold Back. Vďaka nahrávke si získal uznanie kritikov a renomé „nonšalantného princa zo second handu“. Nasledoval album Electric Love a v roku 2014 vydal album Weekend at Donny’s, ktorý pozostáva z fantastických kolaborácií. V apríli vydal na Dot Dash / Remote Control očakávaný album The Don. Nájdete na ňom hity s neopozerateľnými videoklipmi ako „Working Out“, „Snatorini“ či „Konichiwa“.

Jeho piesne sú tematicky (po vzore hudby 80-tych rokov) preexponovane zamerané na sexualitu. Nikto to nevie povedať ako Donny: „I’m in the big apple/why don’t you come on and/take a bite“. Alebo ako spieva Isabella Manfredi v jeho piesni Endless „Take off your clothes I wanna look at you“. Donny Benét ponúka špičkovú tanečnú hudbu s virtuóznymi basgitarovými a klávesovými partmi a neuveriteľným citom pre zvukovú farebnosť. Ide len o zdanlivé Déjà vu, no v skutočnosti tento muzikálny objaviteľ prináša nespočetné množstvo originálnych hudobných nápadov. Navyše, nikto neovláda klávesový Pitch wheel tak ako on.

Viac informácií na:

rNUlife.sk / Tono Repka, PR POHODA FESTIVAL

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.