Dnes je medzinárodný deň finančnej gramotnosti. Otestujte sa aj Vy!

September – mesiac finančnej gramotnosti – predstavuje ideálne obdobie na zvyšovanie svojich finančných vedomostí. Spoločnosť PARTNERS GROUP SK pre Vás pri tejto príležitosti opäť pripravila test, v ktorom si môžete otestovať svoju finančnú gramotnosť a zistiť svoje FQ!

Od roku 1966 si svet každý rok presne 8. septembra pripomína Medzinárodný deň gramotnosti, ktorého cieľom je bojovať proti analfabetizmu. Na Slovensku je tento problém zanedbateľný, rieši ho povinná školská dochádzka. Avšak jedným z veľkých rizík dnešnej spoločnosti je negramotnosť finančná, ktorá je i jedným z faktorov, ktoré prispeli k finančnej kríze. Neschopnosť robiť správne finančné rozhodnutia veľmi negatívne zasahuje do života ľudí. Projekt „Deň finančnej gramotnosti“ je dlhodobý vzdelávací projekt, ktorého cieľom je poukázať na tento fakt a zároveň poskytnúť vzdelávacie aktivity na zvyšovanie finančnej gramotnosti na Slovensku. Nadácia Partners požiadala UNESCO o registráciu dňa 8. 9. 2012 ako medzinárodného dňa finančnej gramotnosti, čím upozornila na potrebu zvyšovania finančnej gramotnosti obyvateľstva.

Verejnosť môže preukázať svoju finančnú gramotnosť

Finančná gramotnosť je pojem, ktorý hovorí o všeobecných znalostiach a vedomostiach ľudí v oblasti financií, ako aj o schopnosti ľudí rozumieť a vedieť sa efektívne rozhodovať pri správe svojich peňazí a finančných aktív. Či sa nám to páči, alebo nie, kontakt so svetom financií sa stal bežnou súčasťou každodenného života a životného štýlu a hospodárenie s peniazmi ovplyvňuje našu životnú úroveň. Finančná gramotnosť by sa dala zjednodušene nazvať aj schopnosť zabezpečiť finančne seba a svoju rodinu do budúcnosti prostredníctvom správnych finančných rozhodnutí. 

Ak chcete vedieť správne rozhodovať o svojich financiách, je dôležité poznať svoj finančný kvocient (FQ). Finančná gramotnosť je základom úspešnej finančnej budúcnosti. Čím lepšie sú Vaše vedomosti z oblasti financií, tým jednoduchšie a správnejšie viete rozhodovať o tom, ako s nimi naložíte. Otestujte sa aj Vy a zistite ako na tom ste s vedomosťami o financiách.

Deň finančnej gramotnosti

FQ test Vám pomôže odhaliť, ako ste na tom so svojimi finančnými vedomosťami z oblasti bankovníctva, poisťovníctva či investovania. Navyše, po vyplnení testu máte možnosť zaregistrovať sa a zapojiť sa do súťaže! Traja súťažiaci tak môžu získať mobilný telefón Xiaomi Redmi Note 9 Pro! Súťažíme celý september. Nepremeškajte teda túto jedinečnú príležitosť a zmerajte si svoje FQ hneď teraz! Držíme palce 🙂

Viac na www.fqtest.sk !

rNUlife.sk / Nadácia PARTNERS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.