The Youniverse zverejnili ďalší singel z albumu NEON

Pomerne extravagantná slovenská kapelka The Youniverse 6. júna zverejnila nový singel spolu s videoklipom. Video Love je druhou ukážkou z pripravovaného albumu NEON, ktorý kapela vydá koncom roka vo vydavateľstve Bruuder Records. Po bluesovom singli Unfollow Me?! sa kapela pripomína s elektronickejším zvukom a psychedelickým vizuálom.

Skladba Video Love približuje pocity vo vzťahu, ktorý sa od začiatku až dokonca rozvíja v online priestore len prostredníctvom video chatu, bez možnosti osobného kontaktu. Príčinou je samozrejme pandémia COVID-19, ktorá v ostatných mesiacoch oklieštila svet ľudských interakcií takmer výhradne na virtuálne prostredie. Chytľavá novinka kapely The Youniverse sa po vydaní stretla s pozitívnou odozvou a dostala sa aj do oficiálneho editorial playlistu New Music Friday SK/CZ na najrozšírenejšej streamingovej platforme Spotify. 

Pripravovaný album NEON podľa členov skupiny charakterizujú popovejšie štruktúry a tradičnejší songwriting. V porovnaní s debutovým albumom CMYK má znieť určite o poznanie menej temne. Jeho hlavnou témou je zlomené srdce a je oveľa viac hudobne precítený, avšak paradoxne aj melodickejší a hravejší. 

The Youniverse - Video Love, 2020

The Youniverse sa vždy spoliehali na vlastnú šikovnosť s cieľom prinášať fanúšikom autentické umenie: od hudby a textov, cez aranžmány a produkciu, až po grafiku a videoklipy - až do tohto roka to všetko vznikalo výhradne "in house". S pripravovaným albumom však prišla potreba posunúť svoju vizuálnu tvorbu o pár levelov vyššie. Za doterajšie videoklipy, ktoré si kapela produkovala sama, sa rozhodne nemusí hanbiť, no s novým albumom chce hudbu a texty viac previazať s prepracovanou vizuálnou stránkou a tak vyvolať ešte väčšie emócie.

Fanúšikovia môžu kapelu v týchto ťažkých časoch podporiť najmä prostredníctvom crowdfundingovej kampane pod názvom Love Games, ktorá im má pomôcť s financovaním vizuálov pre ďalšie dva pripravované single z albumu NEON.

Kampaň odštartovala na crowdfundingovej platforme Hithit.cz v nedeľu 14. júna a potrvá do 28. júla. Fanúšikovia môžu skupinu finančne podporiť dobrovoľným príspevkom alebo si vybrať z ponúknutých trinástich odmien. "Cieľová čiastka projektu je 3 150 eur. Keby každý jeden existujúci fanúšik (podľa počtu na FB stránke kapely, pozn. red.) zaslal dve eurá, čiastka je vyzbieraná a môžme sa pustiť do práce. Hithit je nastavený tak, že ak finálnu čiastku (alebo viac) nevyzbierame, cieľ nesplníme a príspevky sa podporovateľom vrátia späť," hovorí speváčka, skladateľka a textárka Tammy Nižňanská.

The Youniverse, 2020




Kto sú The Youniverse?

Značka The Youniverse existuje od roku 2015 a predstavuje extravagantný, energický a nadčasový rock'n'roll z Trenčína a Bratislavy. Ústredná dvojica projektu - párik Tammy Nižňanská a Jerguš Oravec - spoločne snívala o experimentovaní a prepájaní žánrov bez obmedzení. Chceli vytvoriť kapelu, ktorá by znela "ako keby Led Zeppelin a Kanye West mali spolu dieťa". Štvorčlenná zostava sa ustálila v roku 2017, na bicích hrá Adam Olexík a na basgitare Šimon Vladár.

rNUlife.sk / Bruuder Records

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.