7 typov vzťahov podľa čakier

Podľa véd existuje sedem typov vzťahov, podľa toho, akú mieru harmónie dokážu partneri medzi sebou vytvoriť. Jednotlivé typy vzťahov súvisia so siedmimi čakrami: koreňovou, krížovou, solar plexus, srdcovou, krčnou, čakrou tretie oko a korunnou čakrou. Nižšie čakry zvyčajne prinášajú viac nešťastia, zatiaľ čo vďaka vyšším čakrám sa nám otvárajú väčšie možnosti a príležitosti žiť šťastnejší život. Keď vo vzťahoch rozvinieme vyššie čakry, ostatné sa rozvinú akoby samé od seba.

 

Vzťah podľa koreňovej čakry

Koreňová čakra je spojená s našimi primárnymi pudmi. Je ovplyvnená sexuálnou energiou a hovorí sa jej aj čakra pudu prežitia - pretože nás vedie k zachovaniu rodu prostredníctvom detí a núti nás vyhýbať sa fyzicky nepríjemným zážitkom. Zároveň je to zdroj energie pre naše sebectvo a naše ego. Sebectvom ochraňujeme svoje potreby a egom ochraňujeme svoje emócie.

Pár spojený koreňovou čakrou má ako hlavný cieľ stanovený sex a vzájomné uspokojenie. Zvyčajne sa stretávajú v baroch či na párty a na druhom človeku ich priťahuje najmä vzhľad a vystupovanie. Môžu sa stretnúť aj na iných miestach, avšak vždy na takých, kde idú so zámerom "niekoho si nájst".

Sú ovládaný planétou Mars, užívajú si "medové týždne" a mnoho z intimity a dôverností im pripomína lásku. Časom však prvotné poblúznenie ustupuje a oni sú sklamaní a zatrpknutí. Takýto vzťah zažíva veľa vzostupov a pádov a je pre nich ťažké udržať rovnováhu. Je plný paradoxov ako:

  • milujem ťa, ale zároveň ťa už nemilujem,
  • urob to pre mňa a budem ťa milovať,
  • milujem ťa, ale zároveň ťa podvádzam,
  • milujem ťa, ale asi ťa opustím,
  • opúšťam ťa, musíš si ma získať späť.

Jeden pre druhého sú pascou, najmä ak vo fáze zamilovanosti často rýchlo vstúpia do manželstva. Inokedy manželstvo plánujú, ale stále odkladajú, až sa napokon rozídu.

 

Vzťah podľa krížovej čakry

Táto čakra je spojená so sebavedomím, zdrojmi a šťastím. Nájdete tu však aj smútok a strach. Dvojice spájajúce sa touto čakrou v sebe hľadajú pohodlie a bohatstvo. Sú ovplyvnení Venušou. Často sa u nich otvára aj koreňová čakra. Spolu s príjemnými prvkami koreňovej čakry prichádzajú aj problémy, ktoré sú opísané vyššie. Takýto pár je o niečo stabilnejší ako pár spojený koreňovou čakrou, mnohokrát aj šťastnejší. Samozrejme, nie je zlé túžiť po pohodlnom živote, alebo veľkom a luxusnom dome. V tomto vzťahu sú však materiálne veci dôležitejšie, ako človek samotný, čo je veľmi nebezpečné.

Ich cieľom je mať pohodlný život. Útulny dom, krásny nábytok, nablýskané autá... Najčastejšie sa stretávajú v reštauráciách, dovolenkových rezortoch, elitných párty alebo pracovných stretnutiach.

 

Vzťah podľa čakry solar plexus

Čakra solar plexus je spojená s ambíciami a dosahovaním cieľov. Aj táto čakra povzbudzuje v hľadaní pohodlia a luxusu, nie však v materiálnej rovine. Jej energia baží po sláve, prestíži a moci. Na tejto čakre stavajú svoje vzťahy najmä známi a slávni ľudia. Ovplyvňuje ju slnko, ktoré má maskulínnu povahu a podporuje ľudí hľadať svoje miesto v spoločnosti - doslova na výslní.

Cieľom takéhoto vzťahu je získanie slávy, moci a rešpektu. Začínajú sa najmä v elitných kruhoch, športových kluboch, politických stretnutiach a VIP párty. Títo ľudia radi súťažia a porovnávajú sa s inými. Vždy chcú byť lepší ako ostatní, čo môže byť výhodou v práci, ale nie v dlhodobom vzťahu. Neustále chcú byť vodcami skupiny a to aj medzi priateľmi. Sú trochu arogantní a rýchlo ľudí zaškatuľkujú. Snažia sa o rozvoj svojej osobnosti, ale iba dovtedy, kým im to prináša ocenenie u iných.

Vzťah založený na čakre solar plexus má šancu na prežitie iba ak dokážu navzájom nesúperiť. Namiesto toho sa však väčšinou snažia poraziť a podriadiť si svojho partnera, ktorý sa im má úplne prispôsobiť. Časom sú frustrovaní, pretože na rovnako ambiciózneho človeka zdanlivo "nič nefunguje" - ani krik, ani kázne. V tomto štádiu drží ich vzťah pokope už iba snaha zachovať dobrý dojem pred inými.

 

 

Vzťah podľa srdcovej čakry

Ide o prvú čakru smerom zdola, ktorá dokáže vytvárať pozitívny vzťah medzi dvoma ľuďmi. Je väčšia šanca, že tento vzťah bude šťastný a dlhodobý. Takýto ľudia sa zaujímajú o svoj osobný rozvoj a vylepšovanie vlastného charakteru. Záleží im aj na šťastí ľudí okolo nich. Zapájajú sa do charitatívnych a dobrovoľníckych činností. Rešpektujú starších a radi si vypočujú ich rady. V manželstve sa snažia o vzájomné porozumenie a o to, aby bol ich partner šťastný. Preto sú tieto vzťahy stabilné, s množstvom priateľov a primeraným bohatstvom (na ktorom však nelipnú).

Ich cieľom je nasledovanie morálnych princípov a hodnôt, ktoré podporujú pokoj a šťastie. Partneri sa nachádzajú na miestach, kde chodievajú ľudia s podobnými záujmami, napríklad na hodinách jogy, meditačných centrách a na podobných miestach, kde sa ľudia snažia o dosiahnutie šťastia.

Vzťah, deti a tvorba rodiny - to sú hodnoty, ktoré sú pre nich najdôležitejšie. Sú pod vplyvom mesiaca, ktorý z nich robí pokojných ľudí. Ľahko porozumejú druhým a snažia sa, aby boli v ich blízkosti všetci spokojní. To niekedy vyústi v potláčanie emócií a frustráciu. Vo všeobecnosti však majú veľkú šancu prekonať problémy partnerského života a vyjsť z nich ešte silnejší. Ďalším problémom je, že do svojho života svojou vyrovnanosťou prilákajú majetok a vytvoria si pohodlný domov, ktorý vedie k ich lenivosti. Zároveň priláka mnohých priateľov, ktorý môžu takúto dvojicu využívať, pretože sa v ich domove cítia príjemne. Je preto dôležité stanoviť si hranice a nezabúdať na sebadisciplínu.

 

Vzťah podľa krčnej čakry

Ovplyvňuje ich planéta Merkúr a snažia sa vylepšiť svoje zmyslové i mimozmyslové vnímanie. Často meditujú, premýšľajú nad večnosťou a snažia sa pochopiť správy, ktoré k nim prichádzajú z celého vesmíru. Pre dvojice prepojené touto čakrou je dôležité rozvíjať sebakontrolu a úprimnosť, aby emócie neovplyvňovali ich život, ale boli riadené z vyššieho miesta. Keď zvládnu riadiť svoje ego a emócie, nezvyknú sa zapájať do nepríjemných konverzácií, ukazovať sa alebo vychvaľovať sa.

Dvojicu takýchto ľudí stretnete len málokedy. Ide o veľmi talentovaných ľudí, ktorí zriedka žijú naplno, skôr život iba "cítia". Ku všetkému pristupujú intuitívne, rozumejú sile slov, hudby a poézie. Slová volia opatrne a zároveň si cibria cit pre umenie. Manželstvá takýchto ľudí bývajú magické až mystické. Spája ich hlboké a úplné porozumenie. Naladia sa jeden na druhého a navzájom sa cítia. Vedia, na čo ten druhý myslí a čo potrebuje. Takéto manželstvo pretrváva celé roky, ich spojenie je natoľko silné, že sa vždy nájdu.

 

Vzťah podľa čakry tretieho oka

Velí im Saturn a ich hlavnou črtou je hlboká psychická harmónia, ktorá im umožňuje navzájom si odovzdať životy. Sú oddaní štúdiu najvyšších právd o vesmíre. Chcú mať čo najviac skúseností s bohom. Takéto vzťahy sú veľmi zriedkavé, najčastejšie sa objavujú medzi duchovnými učiteľmi. Žijú pre druhých a nie pre seba samých. Chcú všetkým pomáhať a často ich vzťah nemá sexuálnu rovinu. Jednoducho sa sprevádzajú na ceste duchovného rastu.

 

Vzťah podľa korunnej čakry

Korunnej čakre velí Jupiter a podporuje nadpozemskú a mystickú lásku. Sex do nej vôbec nepatrí. Žena vzhliada k svojmu manželovi ako k učiteľovi, svojmu guru a úplne mu verí. Je k nemu vždy lojálna. On sa správa ako svätec. Po smrti v duchovnom svete trávia spolu celú večnosť - svoju prácu už dokončili. Ide o veľmi vysoký stupeň lásky.

Podrobnejšie sa dočítate v anglickom jazyku tu: www.the-open-mind.com

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.