Najpopulárnejšia česká kapela MIRAI vydáva očakávaný album TOMODACHI, ktorým oslavuje priateľstvo a desať rokov existencie kapely

Úspešná česká skupina MIRAI má za svoje 10-ročné pôsobenie na konte prestížne  ocenenia, tri vypredané O2 arény aj turné po Česko-Slovensku! K trom platinovým albumom teraz pribudla dlho očakávaná novinka TOMODACHI. V preklade z japončiny to znamená kamaráti, a štvorica z Frýdku- Místku ním vyzdvihuje vzájomné puto, ktoré stojí za ich doterajšími úspechmi. S albumom vychádza aj videoklip k piesni easy, ktorým MIRAI spomínajú na detstvo a podčiarkujú myšlienku priateľstva, spoločných zážitkov a spomienok.

Nový album TOMODACHI je podľa kapely doteraz najpestrejším a najslobodnejším výsledkom ich tvorby. Novinkou dáva skupina v zložení Mirai Navrátil, Šimon Bílý, Tomáš Javůrek a Michal Stulík jasne najavo, že hudba je ich vášeň a radosť. A ani po desiatich rokoch na scéne tak nedochádza k stagnácii, práve naopak.

„Človek má pri okrúhlych výročiach trochu potrebu plánovať ďalej. Pár vysnených miest na koncertovanie sa ponúka, ale v prvom rade ďakujeme za tú slobodu, ktorú ste nám dali,“ odkazuje fanúšikom frontman kapely Mirai Navrátil.

Práve možnosť nepodliehať tlaku a experimentovať s hudbou sa vykryštalizovala s novým albumom TOMODACHI. Ten v sebe spája atypické tracky ako je dopis, klasické hity summer love a nespíš alebo úlety ako all night long.

„Je to odvážny album a som hrdý na celý tím, že rozhodne nezaspávame na vavrínoch a nedržíme sa komfortne v preverených vodách. Hráme sa,” konštatuje Mirai.

Súčasne s albumom vychádza singel s názvom easy. Ako ústredný song si ho pre nové CD vybrali MIRAI práve kvôli motívu piesne, ktorý dokonale vystihuje momentálne rozpoloženie štvorice.

„Niečo sme si odžili, nebola to vždy len jednoduchá cesta. Ale zároveň máme kus pred sebou a s určitými skúsenosťami to snáď pôjde zase o niečo lepšie,” rekapituluje Mirai Navrátil desať rokov na scéne.

O videoklip k novinke easy se postaral opäť Ondřej Kudyn, ktorý klip postavil na záberoch z detstva všetkých členov kapely.

„Množstvo kaziet z Japonska premazal nechtiac ešte počas života môj dedko, niečo sa stratilo a vyhodilo pri sťahovaní. A tak je malý zázrak, že sme našli pár pokladov. Nakoniec ale toho materiálu bolo toľko, takže kopec sa tam určite nedostane,” láka na klip Mirai.

MIRAI svojim fanúšikom neustále pripravujú nové zážitky, akým je aj blížiaci sa MIRAI SUMMER FEST. Vlastný festival, kde okrem veľkolepých koncertov a nového repertoáru na priaznivcov čaká pestrý program po celý deň a bezprostredný kontakt s kapelou. Ako špeciálne prekvapenie k albumu teraz MIRAI pre najvernejších fanúšikov pripravili májové koncerty v Prahe, Brne a Ostrave, kde pokrstia nový album.

„Budú to jediné prehrávky komplet nového albumu od prvého do posledného songu. Samozrejme potom pridáme aj pár skladieb z iných albumov. Ale toto je koncept, ktorý fanúšikovia už neuvidia. Určite príďte, pretože takto intímne v kluboch nás dlhší čas neuvidíte,” uzatvára frontman kapely Mirai Navrátil.

Stream & Download album TOMODACHI: https://mirai.lnk.to/TOMODACHI

MIRAI - TOMODACHI

easy

kdyby příliš času zbývalo

julie

nespíš

69 problémů

sdílení

summer love

all night long 

promiň

čas rány zahojí ft. Majk Spirit

dopis

a ty víš

Všetky informácie o MIRAI tu:

www.miraimusic.cz
www.instagram.com/miraimusic/

www.facebook.com/kapelamirai/
www.tiktok.com/@miraimusic

rNUlife.sk / TS, foto zdroj MIRAI

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.