Napínavá februárová kinojazda pre naj kamošky: Madame Web používa myseľ ako zbraň

Komiksoví fajnšmekri už iste dobre vedia, že 15. februára do kín prichádza tak trochu atypická marvelovka Madame Web. Prečo atypická?

Hlavnou hrdinkou je totiž Cassandra Webb, žena, ktorá ešte nevie, že je hyper-inteligentná jasnozrivá telepatka. Keď táto záchranárka začne vidieť záblesky budúcnosti, je zmätená. No aj tak nečakane pomáha trom mladým ženám. Navyše musí čo najrýchlejšie rozlúsknuť, čo ich vlastne spája, ak chcú poraziť hroziace nebezpečenstvo. 

Režisérka S.J. Clarkson (The Defenders, Anatómia škandálu) hovorí: "Taký Spider-Man si akčne poletuje vzduchom na pavučinách, Venom či Hulk menia podobu priam mýtickým spôsobom. No Cassandrine schopnosti sú skôr psychické a vďaka nim môže zmeniť budúcnosť." Dakota Johnson predstavuje Cassie tu.

Popri mimoriadnej superschopnosti sa tak do popredia dostáva mäkká ženská sila a prekvapivo mocné ženské zbrane. Kamarátstvo medzi dievčatami sa tvárou v tvár smrteľnému nebezpečenstvu mení na pevné sesterské puto. Pocit súdržnosti im dodáva odvahu uchopiť svoju silu do vlastných rúk a tak spoločne čeliť zlu.

V titulnej úlohe Cassie Webbovej uvidíme Dakotu Johnson, známu z filmovej série Päťdesiat odtieňov sivej. Vo filme uvidíme aj Emmu Roberts (Možno poviem áno, Lov) či Celeste O'Connor (Krotitelia duchov: Dedičstvo, Niekde medzi). Štvoricu dopĺňa Sydney Sweeney (White Lotus, Euphoria). Len pre zaujímavosť, Sydney sa publiku čoskoro predstaví v úplne inom type postavy v romantickej komédii Miluje ma, nemiluje ma. Hlavného záporáka stvárňuje Tahar Rahim (Napoleon). 

MADAME WEB
Orig. názov: MADAME WEB
Žáner: akčný
Krajina: USA
MP+12 / 119 min
Réžia: S.J. Clarkson
Scenár: Matt Sazama, Burk Sharpless, Kerem Sanga
Hrajú: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Tahar Rahim, Emma Roberts, Celeste O'Connor, Isabela Merced, Mike Epps, Adam Scott, Zosia Mamet

Madame Web to vidí celkom jasne: keď raz baby držia spolu, je to pecka! Presvedčte sa v kinách už od 15. februára 2024.

rNUlife.sk / ITAFILM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.