Česká elektro formácia VANESSA oslavuje "Kristove roky" vydaním dvojalbumu i koncertom na Slovensku

Elektronická formácia Vanessa, pôsobiaca na českej hudobnej scéne od roku 1990, ktorá je dobre známa aj slovenskej fanúšikovskej základni, oznámila vydanie svojho prvého the best of dvojalbumu s názvom “Meisterstück” k 33. výročiu svojej existencie.

Táto česká legenda, známa svojimi kontroverznými a provokatívnymi vystúpeniami vchádza do „Kristových rokov“, a preto na jeseň 2023 predstaví dokonalý prierez svojou doterajšou tvorbou.

Skupina sa preslávila jedinečnou schopnosťou prinášať kombináciou surových zvukov, štipľavých textov a nekompromisného pohľadu na svet. Vanessa vie šokovať a poburovať, zatiaľ čo milovníkov tvrdej elektronickej hudby vždy nadchla svojou autentickosťou. Táto kapela sa svojou surovou a údernou tvorbou sa vždy vymykala pravidlám, čím sa stala jednou z najkultovejších českých skupín.

„Ľudia nechodia na Vanessu len preto, aby sa bavili, ale aby sa pozreli na brutálnu grimasu reality,“ hovorí Samir Hauser, zakladateľ skupiny. Kompilačný projekt poskytne poslucháčom jedinečnú príležitosť preniknúť do celej histórie tejto legendy, ktorá je plná zla, nenávisti, opovrhovania a irónie.

„Okrem vydania nového dvojalbumu plánujeme gule trhajúce turné, ktoré odštartujeme v septembri a ukončíme krstom v Prahe 21.12 v klube Roxy. Na koncertoch budete počuť naše najväčšie zárezy. Aktuálna zostava vás možno prekvapí, ale rozhodne nesklame. Uvidíte samé známe ksichty,“ pripomenul frontman kapely Samir Hauser.

Počas turné sa kapela zastaví aj 25. 11. 2023 v Bratislave, kde v rámci “Meisterstücke Tour”  v klube Randal odohrá svoje vystúpenie s podporou slovenských elektronických legiend The Opposer Divine a Samhain.

Vanessa sa vyjadrila, že nové kompilačné dvojalbum je určite nie len výnimočným hudobným zážitkom, ale tiež sociologickou sondou doby, kedy sme boli slobodnejší, viac ako sme si dokázali pripustiť. Vydaniu the best of albumu s názvom “Meisterstück” predchádza vydanie singlu „Captagon“, ktorý pôvodne vyšiel na ich poslednom albume „Ghost Army“ a teraz bol remixovaný Jurgenom Englerom zo skupiny Die Krupps.

 „K tomuto remixu bolo vytvorené nové video multimediálnym umelcom Jaroslavom Hrdličkom, ktorý okrem iného pôsobil ako hlavný programátor počítačovej hry „Dark Train“. Samotná pieseň hovorí  o droge captagon, ktorú užívali džihádisti pred svojimi útokmi. Video k skladbe prepája moderné technológie umelej inteligencie s klasickými filmovými prvkami. Pri jeho tvorbe boli špecificky využité nástroje ako Stable Diffusion, Midjourney a Runway Gen2, ktoré umožnili generovanie unikátnych častí videa.  Vďaka nim mohla byť premena z obrazu na  video (img to video) a z videa na video (video to video) realizovaná s fascinujúcimi a dynamickými vizuálnymi efektami. Výsledkom je ohromujúce a dramatické video, z ktorého vám bude behať mráz po chrbte,“ dodáva kapela.

Predpredaj lístkov a viac informácií o turné

rNUlife.sk / TS pripravila: Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.