Exkluzívne teraz na Disney+ : Imagine Dragons naživo v Las Vegas 

Imagine Dragons sa vracajú domov, aby vystúpili na najväčšom pódiu v meste, na štadióne Allegiant. Na Disney+ od 30. júla.

Časy, keď Imagine Dragons hrali v pofidérnych baroch a kasínach po celom Las Vegas Strip, sú už dávno preč. Hudobná skupina sa teraz vracia domov do Las Vegas, aby vystúpila na najväčšom pódiu v meste, na štadióne Allegiant, v triumfálnom koncertnom filme.

Ten predstaví nielen vzostup slávnej hudobnej skupiny, ale aj mesto, ktoré pomohlo formovať ich hudbu.

V spoločnosti Disneyland, Times Square a motorového motelu South of The Border je Las Vegas jedným z posvätných miest amerického umenia a konzumného spôsobu života. Žiadne svetlo tam nesvieti príliš jasne, žiadna výzdoba nie je príliš kričivá! Vegas okrem iného ponúka bezplatné nápoje a všetko, čo môžete zjesť, zatiaľ čo pohltí vaše životné úspory a podporí falošnú nádej na zasiahnutie jackpotu.

Zaujímavé, že Las Vegas je okrem kasín tiež domovským stánkom Imagine Dragons, jednej z najväčších rockových kapiel súčasnosti, ktorej obľúbenosť je založená na ich úprimnosti a charite ducha. Hudobne a textovo sľubujú porozumenie a komunitu, spolu s vykúpením a uvoľnením. A to je zjavne ten správny mix toho, čo na dnešnú spoločnosť zaberá.

Imagine Dragons: Live in Vegas, nový koncertný film, ktorý mal premiéru tento mesiac na Hulu, zachytáva kapelu hrajúcu pred oddaným diváckym obecenstvom v domovskom meste na Allegiant Stadium dňa 10. septembra 2022. Vypredané predstavenie v priestore s kapacitou 65 000 miest bolo podľa Las Vegas Review-Journal najväčším koncertom lasveganskej kapely vôbec.

Od roku 1987, kedy sa narodil frontman Imagine Dragons Dan Reynolds, sa populácia Las Vegasu viac než zdvojnásobila a hoci miestna hudobná scéna má korene iba tak hlboko, ako fontána v Bellagio, vyprodukovala také skupiny ako The Killers, Panic! At The Disco a 5 Finger Death Punch.

Imagine Dragons tvoria absolventi Brigham Young University a Berklee College of Music, ktorí si vytvorili miestnu základňu v Prove, Utah, kde sa nachádza BYU, predtým než presvedčil Reynolds kapelu, aby sa presunula do Vegas, kde vyrastal.

Preplácali si cestu tým, že hrali 5 nocí v týždni na miestach ako írske tematické kasíno O’Sheas, kde írsky trpaslík naleje strely Jamesonu priamo do vašeho hrdla. Vo vyjadreniach v strede koncertného filmu hovoria, že táto skúsenosť ich nútila hľadať nové spôsoby, ako udržať pozornosť ľudí, a že veľkosť a nádhera Stripu ovplyvňovali veľké a jednoduché refrény, ktoré ich čoskoro urobili popovými hviezdami s viacnásobnou platinovou certifikáciou.

Hudba Imagine Dragons vychádza z alternatívnej časovej osi, kde U2 je Chuck Berry, Coldplay sú Nirvana, Load bol prvým albumom Metallicy a Eminem vytvoril hip hop. Nič, čo robia, nie je malé. Aj keď Reynolds hrá jednoduchú melódiu na klavíri, tóny visia vo vzduchu, pričom priestor zvuk zväčšuje až do akéhosi jaskynného rozmeru. Počas ich vystúpenia kapela, ktorá zahŕňa basgitaristu Bena McKeea, bubeníka Daniela Platzmana a gitaristu Waynea Sermona, hlasito bubnuje na veľké kotlíkové bubny pre čo dramatickejší efekt. Bubnový ruch evokuje nielen praveký pôvod rockovej hudby, ale aj bubnovacie krúžky hnutí pre mužov.

"Rád robím ľudí emocionálne zasiahnutými. Rád ich spájam... Chcem, aby sa ľudia cítili bezpečne a milovane," hovorí Reynolds v jednom rozhovore. Výraznými odtieňmi viery kapely sú tak silné, že by sa niekto mohol mýliť a myslieť si, že ide o kresťanskú rockovú skupinu. Sám Reynolds a Sermon boli vychovávaní ako mormoni, no neskôr opustili cirkev.

V roku 2018 bol Reynolds zapojený do dokumentu s názvom Believer, ktorý skúmal vzájomné prepojenie ľudí LGBTQ a Cirkvi Ježiša Krista Svätých neskorších dní (Mormónska Cirkev) a pomáhal organizovať charitatívny festival LOVELOUD, ktorý podporuje LGBTQ teenagerov v Utahu. Počas jedného momentu počas koncertu niekto hodí na pódium dúhovú vlajku, ktorú Reynolds zdvihne a vlní počas trvania skladby.

 
Na Disney+ | Streamujte Originals, filmy a seriály (disneyplus.com) nájdete aj:

rNUlife.sk / Lenka Tungová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.