Boxy zaplnené do posledného miesta! Poznáme štartovú listinu Slovenského derby

V piatok 7. júla sa uzatvorila štartová listina 31. Slovenského derby spoločnosti MPL, najvýznamnejších dostihov sezóny pre trojročné kone, ktoré sa na starohájskom hipodróme v bratislavskej Petržalke uskutoční v nedeľu 16. júla. Okrem tohto vrcholu je na programe aj ďalších sedem dostihov. Kvalitou upútajú najmä zápolenia prvej kategórie: 30. Zlatý pohár spoločnosti RIGIPS, 30. Cena Pat´s Music spoločnosti ROCKWOOL a 40. Bratislavská míľa spoločnosti MAPEI SK. Na Slovenskom derby budem sedem koní zo slovenského tréningu

O štart v 31. ročníku slovenskej „modrej stuhy“ bol mimoriadny záujem, prevyšujúci kapacitu štrnástich štartovacích boxov. Postupovou matematikou zamiešali aj nedávne transfery medzi českými a slovenskými stajňami a napokon na štartovej listine vidíme remízu 7:7 medzi plnokrvnými účastníkmi registrovanými v Česku a na Slovensku. Nevďačná pozícia náhradníka pod čiarou pripadla žrebcovi PAOLO CINELLA zo stajne Kovometal, realizačné tímy YUKATANA a MARY BEE zvolili napokon náhradné alternatívy štartov v iných dostihoch derby-popoludnia.

V 31. Slovenskom derby spoločnosti MPL (rovina kategórie Gd-3 na 2400 m s dotáciou 38 000 € plus prémie) sa po prvý raz stretnú víťazi jarných klasík z Bratislavy (MANATAN) a Prahy (JARDIN MICHELET), víťazi derby-predskúšok Starohájskeho kritéria (GOLDIS) a Velkej červnovej ceny (CARPENITIER), no papierovým favoritom bude zrejme strieborný z Českého derby YOU JUST ROCK. Zverenec Václava Luku bude mať v sedle hviezdneho džokeja Václava Janáčka, ktorý má v kariére na svojom konte už takmer 1400 víťazstiev, Slovenské derby vyhral už v roku 2016.

Na piatkovom slávnostnom vyžrebovaní štartových čísel, ktorého sa s gráciou a eleganciou zhostila moderátorka športového spravodajstva RTVS Marianna Ďurianová, pripadli slovenským zástupcom štartové čísla 1 (MANATAN), 5 (MYTHICAL THOR), 6 (DUPLIKAT), 8 (MAGDALENN), 10 (GOLDIS), 11 (MARANELLO ROSSO a 12 (ABELLA).

"O štart na Slovenskom derby bol veľký záujem. Po poslednom škrtaní zostalo 17 koní, počet štartových boxov je štrnásť, a v nich bude sedem koní v slovenskom tréningu. Naposledy bolo na štarte 14 koní v roku 2017, keď vyhrala Zoriana z PD Senica od trénerky Zuzany Kubovičovej," informoval pri žrebovaní štartových čísiel vedúci marketingu Závodiska Ján Valtíny.

Práve od spomínanej trénerky je jeden zo spolufavoritov derby hnedák Manatan. "Vyhral prvé klasické dostihy sezóny Veľkú jarnú cenu. Ak by vyhral aj v derby, mal by šancu získať tzv. trojkorunu," dodal Valtíny. Manatana kúpili pre PD Senica na dražbe vo francúzskom Deauville za 7000 eur. Vlani zvíťazil v Slovenskom derby český zástupca Gasparini, ktorý doteraz zarobil na dotáciách 47.702 eur.

Deviaty dostihový deň odštartujú v nedeľu 16. júla o 14.00 h. Slovenské derby je na programe o 17.35 h. Záštitu nad podujatím prevzal minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka  Jozef Bíreš.

Štartová listina 31. Slovenského derby spoločnosti MPL:
1 Manatan, stajňa PD Senica
2 Bint Al Jnob, Lokotrans Slovakia CZ (ČR)
3 Jardin Michelet, Cardboard (ČR)
4 L´Enfant Terrible, Bella horse (ČR)
5 Mythical Thor, Koruna Academy
6 Duplikat, MPL Racing
7 You Just Rock, Leram (ČR)
8 Magdalenn, FeD, spol. s r. o.
9 Charpentier, Joly (ČR)
10 Goldis, Strnisko
11 Maranello Rosso, Lokotrans Slovakia
12 Abella, Strnisko
13 Magic Merlin, Lokotrans (ČR)
14 Macallan, Dr. Charvát (ČR)

rNUlife.sk / Ján Valtýni, PR / Photocredit: Závodisko, š.p.

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.