Filmový festival v Cannes neprestáva prekvapovať. Film s DiCapriom si získal takmer 10-minútový standing ovation

Film s Johnnym Deppom s názvom Jeanne Du Barry, ktorý dostal na medzinárodnom filmovom festivale vo Francúzsku 7-minútové standing ovation, má konkurenciu. Prekonáva ho film Killers of the Flower Moon s Leonardom DiCapriom, ktorý si zaslúžil od divákov 9-minútový potlesk v stoji.

Svoju premiéru na festivale v Cannes mal v sobotu a ide už o šiestu spoluprácu medzi DiCapriom a režisérom Martinom Scorsesom, píše web people.com.

https://youtube.com/shorts/tTlEDPj1i58?feature=share

„Natočili sme to pred niekoľkými rokmi v Oklahome,“ hovorí režisér Martin Scorsese„Bolo tam veľa trávy. Ja som New Yorčan. Bol som veľmi prekvapený. Bola to úžasná skúsenosť,“ dodal na adresu jeho diela.

Na festivale sa k nim pridal aj herec Robert De Niro, ktorý si vo filme zahral strýka Leonarda DiCapria. Ten stvárnil Ernesta a jeho manželku Mollie hrá Lily Gladstone. Ďalšie mená v obsadení sú Brendan Fraser, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal a iní.

Inšpirovaný je skutočnými udalosťami

Tento film, inšpirovaný skutočnými udalosťami, je westernové krimi, ktorého dej sa odohráva v 20. rokoch minulého storočia v Oklahome. Sústredí sa na sériové vraždy, ktoré vykonávali členovia národa Osageovcov. Tí zbohatli vďaka rope objavenej v tom období na ich území. Tieto udalosti boli neskôr nazvané aj vládou teroru, informuje ďalej spomínaný portál.

Martin Scorsese režíroval film a napísal ho spolu so scenáristom Ericom Rothom, ktorý stojí za filmami ako Duna či Forrest Gump. Leonardo DiCaprio má zásluhy aj ako výkonný producent. Killers of the Flower Moon bude mať premiéru vo vybraných kinách 6. októbra. Ďalej sa rozšíri 20. októbra a bude dostupný aj na streamovacej platforme Apple TV+.

rNUlife.sk / apple tv, People, HA / titl. foto: Reuters

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.