Premiér a ministri sa stretnú so zástupcami kultúrnej obce vo štvrtok

Predstavitelia vlády majú so zástupcami kultúrnej obce hovoriť o systémovom nastavení pravidiel pre organizovanie kultúrnych podujatí a ďalších krokoch pre kultúru vo štvrtok (13. 1.) popoludní. Na sociálnej sieti o tom informuje Ministerstvo kultúry (MK) SR.

"Vo štvrtok o 13.00 h sa ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) a zástupcovia kultúrneho odvetvia stretnú spoločne s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) a ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO)," informuje rezort. "Spoločne budú hľadať najlepšie riešenia, ktoré umožnia kultúre na Slovensku fungovať v rámci prebiehajúcej pandémie ochorenia COVID-19," dodáva.

Vláda v pondelok (10. 1.) uvoľnila podmienky pre organizovanie kultúrnych podujatí, podľa stupňa rizikovosti podujatia umožňujú realizovať ich s naplnením 25- až 50-percentnej kapacity. Pravidlá má spresniť vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorá má vyjsť v utorok popoludní.

Zástupcovia kultúry a kreatívneho priemyslu zastúpení iniciatívou Otvorme kultúru a Hudobnou úniou Slovenska vítajú uvoľnenie podmienok, zároveň však upozorňujú, že potrebujú nastavenie jasných a zrozumiteľných pravidiel, ktoré budú reagovať na vývoj pandémie, no zachovajú možnosť realizovať kultúrne podujatia. Lumír Mati za iniciatívu Otvorme kultúru upozorňuje, že naďalej ostávajú otázky, kedy bude zavedený hlavný COVID automat a COVID semafor pre kultúru a aký budú mať vzťah k pondelkovému rozhodnutiu vlády.

"Ďalej trváme na prerokovaní režimu aj pre pretestovaných (OTP režim) a budeme žiadať odborne podložené stanovisko, prečo majú byť vylúčení z možnosti po otestovaní navštevovať kultúrne podujatia," dodal.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.