Lavi prichádza do kín so svojim Fylmom Vyšehrad na jar 2022

Julius „Lavi“ Lavický, futbalista, ktorý ovládol pred pár rokmi onlinový svet, sa konečne na  jar budúceho roku dostaví aj na filmové ihrisko s plnohodnotným a plnokrvným Fylmom.  Vyšehrad: Fylm predstaví  Jakuba Štáfka ako nezameniteľného Laviho, Jakuba Prachaře ako jeho agenta Jardu a Šárku Vaculíkovou ako Laviho „duty free“ partnerku Lucii. Diváci sa však môžu tešiť tiež na celú plejádu hviezd hereckých, ale i športových. Chýbať snáď bude len  Jarda Jágr…

Po úspechu seriálu, ktorý tvorcovia ponúkli toto leto divákom v špeciálnom zostrihu ako Vyšehrad: Seryál sa v polovici apríla budúceho roka dostane do kín konečne i Vyšehrad: Fylm. Bývalého hráča pražskej Sparty opäť nezamenitelne stvárnil Jakub Štáfek .„Lavi je i ve filmu stejný jako v seriálu. Sledujeme ale, jak se mu daří dál. Chce se polepšit, dostat se výš, vidíme i do jeho rodinného života, ve kterém se objeví například i  dítě. Lavi roste s námi se všemi, ale stejně je to pořád ten dement, jak ho diváci znají,“  vysvetlil Jakub Štáfek, ktorý sa postavil tentokrát  za kameru i ako  režisér spolu s Martinom Koppom. Producentský post opäť patrí  Ctiborovi Poubovi  a Janovi Kallistovi.

Už teraz, pol roka pred premiérou, tvorcovia prichádzajú s teaserom, ktorý musel byť pre svoju explicitnosť niekoľkokrát prestrihaný, ale odhaľuje už niektoré športové mená, ktoré diváci vo Fylme uvidia. „Když mi Kuba Štáfek říkal, že bude natáčet celovečerní film, a že bych tam mohl dělat nějaké křoví, tak jsem měl radost. Měl jsem rád seriál Vyšehrad a byla velká škoda, že to skončilo,” zdôveril sa najlepší futbalista Českej republiky z rokov 1996 a 1999 Patrik Berger. Podobne ponuku zahrať si vo filme vnímal aj Vladimír Šmicer. „Ty historky, které byly v seriálu, byly dost reálné. Sledovali jsme to a moc nás to bavilo. Takže jsme rádi přijeli na natáčení filmu. Kuba hraje Laviho skvěle, je vidět, že to z něj jde úplně samo,“ dodal prvý český víťaz Ligy majstrov UEFA z roku 2005 a Futbalista roku 2008.

Laviho agent Jarda alias Jakub Prachař vo Fylme predstaví aj svojich filmových rodičov Ivanu Chýlkovú a Davida Prachaře. FK Slavoj Vyšehrad ďalej nenapodobiteľne prezentujú Ondřej Pavelka a Jiří Ployhar. Nesmie chýbať ani Laviho mama Věra Hlaváčková. V nových rolách sa objavia Jaroslav Plesl, David Novotný či Miroslav Hanuš. Športovú oblasť potom zastúpi napríklad ešte Jan Koller, Roman Bednár, Václav Kadlec alebo Ondřej Pavelec.

Film Vyšehrad vznikol v produkcii Gangbang production a nakrúcal sa v lete a na jeseň roku 2020. Do kín doputuje pravdepodobne 14. apríla 2022 a uvedie spoločnosť MAGIC BOX Slovakia.

O filme:

Po úspešnom online seriáli prichádza postava Laviho v novom kabáte celovečerného filmu, za ktorým stoja jeho pôvodní tvorcovia. A to ako na poli scenára, réžie, kamery, produkcie, tak aj na poli hereckého obsadenia. Lavi je stále rovnaký, len mu život prináša nové dobrodružstvá a mnohé prekvapenia, ktoré z neho robia ešte dospelejšieho Laviho. Napríklad dieťa.

Obsadenie:

Lavi: Jakub Štáfek Jarda: Jakub Prachař Král: Ondřej Pavelka Žloutek: Jiří Ployhar Lucie: Šárka Vaculíková Laviho máma: Věra Hlaváčková Bosák: Jaromír Bosák Alena: Veronika Khek Kubařová Miloš: David Prachař Ilona: Ivana Chýlková Igor: Jaroslav Plesl Oto: David Novotný Sudí: Ladislav Hampl

Štáb:

Réžia: Martin Kopp, Jakub Štáfek Scenár: Tomáš Vávra Kamera: Jan Filip Architekt: Pavel Kout Kostýmy: Kateřina Konečná Masky: Ivo Strangmüller Strih: Tomáš Klímek Hudba: Vojtěch Záveský Zvuk: Jan Paul Producenti: Ctibor Pouba, Jakub Štáfek

rNUlife.sk / Veronika Frantová, MAGIC BOX

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.