VIDEO: Wyfe sa spojili s Lenny v novom singli Babylon

Kapela WYFE, ktorej meno už rezonuje na českej hudobnej scéne vďaka niekoľkým úspešným singlom, vydáva singel Babylon, ku ktorému si na spoluprácu prizvali talentovanú speváčku Lenny, okrem iného držiteľku niekoľkých hudobných cien Anděl a autorku hitu Hell.o. K singlu predstavujú nový klip a pozývajú na krst svojho nového albumu Good Times.

"Spojenie s Lenny bolo úplne prirodzené. Všetko do seba zapadalo úplne samo, Lenka je ohromná profesionálka a v štúdiu bola skvelá. Je naozaj inšpiratívny človek a myslím, že atmosfére našej kapely dodala zase nový, krásny a hlboký rozmer," vysvetľuje gitarista a producent kapely WYFE Martyn Starý.

Klipu ku spoločnej piesni oboch interpretov sa ujal renomovaný režisér Marek Jarkovský, ktorý stojí za klipmi pre umelcov ako je napríklad Paulie Garand, či za úspešnými komerčnými kampaňami pre Pietro Filipi, Esquire či Preciosa. Klip sa nakrúcal v priestoroch funkcionalistickej Volmanovej vily v Čelákoviciach, ktorá sa práve novo otvára verejnosti.

V hlavných úlohách sa objavujú herci Agáta Červinková a Tomáš Havlínek. Tento charizmatický herec si na natáčanie klipu odskočil z náročného skúšania jednej z najslávnejších divadelných hier histórie, Hamlet, v ktorej stvárni hlavnú rolu a ktorej premiéra sa uskutoční už 29. a 30. októbra v pražskom mestskom divadle ABC. Tomáš je nielen herec, ale aj muzikant. Študoval husle na hudobnom gymnáziu a svoj husľový um by mal podľa všetkého ukázať práve v už spomínanej inscenácii od Williama Shakespeara. "Hamlet je správa často príšernom správaní ľudského pokolenia. A bohužiaľ na to nájdeme vždy nejaké pripodobnenie. Nech sme v 14. alebo v 21. storočí, "dodáva Tomáš Havlínek.

Okrem nového singlu kapela už konečne oznámila termín vydania novej platne Good Times, ktorej vydanie sa rozhodla kvôli situácii s covidom odložiť. Good Times dostala názov podľa jednej z piesní na albume, a album bude pokrstený už 6. novembra v pražskom Paláci Akropolis.

"Album vyjde na deň presne o jeden rok neskôr, ako bol pôvodne plánované. Príde nám to veľmi symbolické a dúfame, že tentoraz už na jeseň budeme môcť obísť republiku a predstaviť album našim fanúšikom naživo," dodáva spevák kapely Marek Kedzior. Práve vydaný singel možno nájsť okrem YouTubu aj na všetkých streamingových platformách vrátane Spotify a Apple Music.

rNUlife.sk / Nikol Klevcovová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.