V Uličke slávnych nosov v Kremnici pribudli reliéfy M. Labudu a S. Dančiaka

 V Uličke slávnych nosov v Kremnici odhalili v rámci 40. ročníka európskeho Festivalu humoru a satiry Kremnické gagy reliéfy dvojice slovenských humoristov a hercov Mariána Labudu (1944 – 2018) a Stana Dančiaka (1942 – 2018). Médiá o tom informoval producent festivalu Pavol Kelley.

"Tento rok sme sa rozhodli odhaliť nosy našich humoristov Mariána Labudu a Stana Dančiaka, ktorí chodili medzi nás celé roky, boli našimi priateľmi a mali veľmi radi Kremnické gagy. Preto sme sa rozhodli, že pri príležitosti 40. jubilea urobíme veľký spomienkový program, kde s archívom slovenskej televízie ponúkneme divákom spomienku na tieto dve osobnosti," uviedol Kelley.

Na snímke sprava Marián Labuda a Zuzana Dančiaková odhaľujú nosy hercov Stanislava Dančiaka a Mariána Labudu počas 40. ročníka európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy v Kremnici, 28. augusta 2021.

Za ideou vzniku Uličky slávnych nosov stoja Stano Radič a Roman Vykysalý. "Vymysleli ju, lebo na humor treba mať nos a treba si stále pripomínať ľudí, ktorí nám rozveseľujú každodennosť života," vysvetlil Kelley. Prvým v uličke bol v roku 2004 nos Júliusa Satinského, neskôr pribudli reliéfy desiatok osobností hereckej a humoristickej scény, medzi nimi i Stano Radič, Jaroslav Filip, Jozef Kroner či Magda Paveleková.

Na snímke plastiky nosov hercov Stanislava Dančiaka a Mariána Labudu v Uličke slávnych nosov počas 40. ročníka európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy v Kremnici, 28. augusta 2021.

Jubilejný 40. ročník podujatia Kremnické gagy sa koná od 26. do 29. augusta. Vo viac ako 100 predstaveniach prinesie návštevníkom približne 40 hodín živého umenia so zameraním na humor.

Na snímke zľava Marián Labuda a Zuzana Dančiaková stoja pod plastikami nosov hercov Stanislava Dančiaka a Mariána Labudu počas 40. ročníka európskeho festivalu humoru a satiry Kremnické gagy v Kremnici, 28. augusta 2021.

rNUlife.sk / tasr, Foto: TASR - Michal Svítok

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.