Kristína spieva pre deti aj ich rodičov. Vydáva album Snívanky

Speváčka Kristína praktizuje už nejaký čas denné snívanie. Snívaním je inšpirovaný aj jej najnovší album Snívanky, ktorý vydala pred pár týždňami. Ako sama hovorí, je iný ako jej doterajšie albumy, keďže nejde o typickú popovú nahrávku a je určená najmä pre deti a rodičov.

"Keďže túžim po mnohých veciach a mám naozaj kopec snov, aj tých súkromných aj pracovných a nejaké životné ciele, za ktoré som vďačná a túžim po tom, aby sa mi splnili, snažím sa aplikovať denné snívanie. Skrátka si predstavujem, akoby tie veci už boli. Nie vždy sa mi to síce úplne podarí, ešte to predsa len nemám tak zaužívané ako ísť sa osprchovať alebo spať, no snažím sa precvičovať si to. Chcela by som si z toho spraviť taký denný rituál a každý deň tie svoje sny takto posilňovať," priznala Kristína.

Práve to, že má mnoho snov, ju pritom podľa vlastných slov udržiava v akejsi radosti aj v neľahkom čase. "Mám pocit, že keď si aj v týchto časoch držím tie svoje myšlienky, predstavy a sny a viem, čo robím a čo ma baví, tak to práve odbúrava tú negativitu a strach. To je dnes veľmi dôležité pre každého z nás," zdôraznila 32-ročná rodáčka zo Svidníka, ktorá snívanie vniesla aj do jedného zo svojich nedávnych projektov. "Presne pred prepuknutím pandémie sme vydali nový album, volá sa Snívanky. Je to trošku iný album ako tie moje popové, taká moja umelecká odbočka, na ktorej som pracovala vyše roka. Je to niečo ako novodobé uspávanky," priblížila Kristína.

Inšpirácia na projekt k nej vraj prišla celkom náhodou. "Je to zvláštne, no niekedy akoby vám niečo príde odniekiaľ zhora, z vesmíru, z ničoho nič. Ja som takto zrazu jedného dňa počula v hlave uspávanky a hneď ma to nadchlo, vedela som, že také niečo by ma bavilo. Tie piesne sú postavené len na pár zvukoch a nesú v sebe také krátke príbehy. Mala som takú víziu, aby deti naladili na príjemný spánok, aby cez tie myšlienky a láskavé príbehy, ktoré spievam, pocítili ten pokoj, radosť a pohodu a aby im to možno prinieslo aj sladké a pekné sny, aby skrátka zaspinkali s nejakým pekným, rozprávkovým pocitom," poznamenala speváčka.

Piesňami zároveň chcela popri deťoch osloviť aj rodičov. "Hovorila som si, že by bolo fajn, ak by sa cez tie piesne vrátili do svojich detských čias aj rodičia, chcela som, aby tie skladby niesli v sebe nejaký pekný odkaz aj pre nich. Veď napokon, keď sú pokojní rodičia, je potom doma dobrá atmosféra a tie piesne majú presne tento zámer," ozrejmila Kristína.

Album vytvorila v spolupráci s autorkou detských kníh Zuzanou Štelbaskou. Vizuál albumu vytvorila ilustrátorka Tina Minor. Hudbu pre dvanásť originálnych skladieb zložila sama Kristína, o aranžmány sa postaral jej manžel Marián Kavulič. CD sa dá objednať na jej oficiálnej stránke Kristinamusic.sk. "Pesničky sú voľne dostupné aj na internete. Keďže je situácia teraz taká, aká je, povedali sme si, že to tým ľuďom dobre padne. Verím tomu, že im to spraví pekné chvíle a trošku ich to aj upokojí," uzavrela speváčka.

Celý Album si môžete zdarma vypočuť napríklad na Deezeri.


Redakcia NUlife.sk / SITA, Foto: Tina Minor

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.