Ed Sheeran oznamuje novinku: posledný album s matematickou tematikou „Subtract“

Ed Sheeran končí svoju éru albumov s matematickými názvami vydaním pripravovaného LP Subtract (štylizované ako ), oznámil to v stredu v skorých ranných hodinách. Album dorazí do Európy 5. mája cez Atlantik.

"Prvýkrát sa nepokúšam vytvoriť album, ktorý sa bude ľuďom páčiť," povedal Ed Sheeran. "Len dávam von niečo, čo je úprimné a pravdivé k tomu, kam som došiel vo svojom dospelom živote."

Ed Sheeran
Ed Sheeran ANNIE LEIBOVITZ*

A je pripravený „otvoriť padacie dvere do mojej duše“ s novou hudbou na ceste. Svetoznámy britský spevák v poznámke fanúšikom prezradil, že vydá Subtract, akustický album od Aarona Dessnera, ktorý sa štylizovane a náladovo ponorí do jeho osobného smútku, nádeje a toho, ako sa vyrovnával so „strachom, depresiou a úzkosťou“ v poslednom období.

Ed Sheeran HQ (@edsheeran) / Twitter

"Na Subtract som pracoval takmer celé desaťročie, snažil som sa vytvoriť perfektný akustický album, napísal som a nahral stovky skladieb s jasnou víziou toho, čo som si myslel, že by to malo byť," napísal vo svojich autentických poznámkach ku dlhodobej tvorbe. "Potom na začiatku roku 2022 séria udalostí zmenila môj život, moje duševné zdravie a v konečnom dôsledku aj spôsob, akým som vnímal hudbu a umenie."

Image

Sheeran vysvetlil, že začiatkom minulého roka bol jeho manželke Cherry Seaborn diagnostikovaný nádor „bez možnosti liečby“ až do narodenia ich dieťaťa začiatkom minulého roka a že jeho najlepší priateľ Jamal Edwards tragicky zomrel, a to všetko sa stalo do mesiaca (Jamal Edwards, ktorého Sheeran opísal ako „svojho brata“, zomrel vo februári 2022 na infarkt po užití kokaínu a alkoholu, podľa britského denníka The Guardian).

„Zistil som, že stojím akoby pred súdom, kde obhajujem svoju integritu a kariéru skladateľa. Prechádzal som sa strachom, depresiou a úzkosťou,“ napísal. "Cítil som sa, akoby som sa topil, s hlavou pod hladinou, díval som sa hore, ale nedokázal som sa prebiť na vzduch." Aby sa cez tieto skúsenosti dostal, Sheeran použil písanie piesní ako svoju „terapiu“ a aby tak „dal zmysel“ svojim pocitom.

"Písal som bez toho, aby som premýšľal o tom, aké piesne to budú, napísal som len to, čo zo mňa vypadlo," povedal. "A za niečo viac ako týždeň som nahradil desaťročnú prácu svojimi najtemnejšími myšlienkami."

„Ako umelec som nemal pocit, že by som mohol vierohodne vložiť do sveta dielo, ktoré by presne nereprezentovalo to, kde som a ako sa potrebujem v tomto bode svojho života vyjadriť,“ dodal. „Tento album je čisto taký. Otvára padacie vrátka do mojej duše."

Poznámky zakončil: „Prvýkrát sa nepokúšam vytvoriť album, ktorý sa bude ľuďom páčiť, len vydávam niečo, čo je úprimné a pravdivé k tomu, kde som došiel vo svojom dospelom živote."

Projekt podľa tlačovej správy produkuje Dessner z National po tom, čo ich zoznámil spoločný priateľ speváčky Taylor Swift. V priebehu mesiaca Dessner a Sheeran napísali 30 piesní, ktoré zúžili na 14 na konečné vydanie. Medzi názvy skladieb patria „Life Goes On“, „End of Youth“, „Spark“ a „No Strings“.

Subtract bude poslednou iteráciou Sheeranových názvov albumov s matematickou tematikou. Svoj debutový album + vydal v roku 2011, nasledovali v roku 2014 x a v 2017÷. V roku 2019 pozastavil matematické LP platne pre spoločnú nahrávku s názvom No. 6 Collaborations Project, predtým ako vypustil na svetlo sveta v roku 2021 =.

Na rozdiel od jeho predchádzajúcich obalov albumov s matematickou tematikou, umenie LP obsahuje horčicovo žlté pozadie s niečím, čo vyzerá ako sivá kresba korodujúceho srdca uprostred. Vpravo dole symbol odčítania označuje názov záznamu.

Oznámenie vydania nového albumu prichádza niekoľko dní po tom, čo Sheeran rozoslal plánovače na tému Subtract niektorým zo svojich najlepších fanúšikov. V kalendári sú zvýraznené 1. marec – dátum, kedy bol projekt ohlásený, a 5. máj – plánovaný dátum vydania, spolu s dátumami ako 24. marec, 9. máj a 12. máj, vďaka čomu si fanúšikovia myslia, že single alebo oznámenia sú naplánované na zverenenie práve v tieto dátumy.

Na niektorých stránkach plánovačov sú napísané aj zdanlivé texty, ako napríklad: "Vlny mi nezlomia loď." V pondelok Sheeran zdieľal na Twitteri video, na ktorom vlna odnášala jeden z riadkov so znakom „rovná sa“, aby zanechala symbol odčítania. "Teraz sa vzrušuješ?" napísal.

rNUlife.sk / RSM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.