NOVAROCK´23: RED BULL STAGE SKOMPLETIZOVAL LINE-UP 

Festival Nova Rock slávil minulé leto po dvojročnej pandemickej prestávke svoj veľký návrat na festivalovú mapu najlepších hard rockových / metalových eventov veľkého formátu. Rovnako tak aj najmenší spomedzi stageov, Red Bull Stage prišiel so skvelou zostavou zloženou z domácich i medzinárodných vystúpení kapiel, ktoré berú takúto príležitosť vážne a chcú sa presadiť naplno.

Red Bull Stage dáva príležitosť rovnako zviditeľniť sa aj mladým nádejným kapelám a interpretom, rovnako aj dobre etablovaným a zabehnutým kapelám. Na NOVAROCKu na ňom dominuje práve domáca rakúska hudobná hard rock scéna. No príležitosť dostávajú aj známe zahraničné kapely.

Sme radi, že vám môžeme už teraz predstaviť line-up Red Bull Stage a tešíme sa už dnes na najlepšie obrázky a momenty z Novarocku 2023 v Nickelsdorfe!

Headlinermi budú nemecká alternatívna punkrocková skupina DONOTS, austrálska metalcorová a post-hardcorová skupina THE AMITY AFFLICTION, americká heavy metalová skupina BAD WOLVES či predstavitelia domácej hard rock scény, psychrockeri MOTHER'S CAKE.

Ďalej sú na Red Bull Stage potvrdení interpreti: BIBIZA, STRAY FROM THE PATH, EMIL BULLS, TSCHEBBERWOOKY, BOB VYLAN, DOWNSET, TAYLOR ACORN, FRIEDBERG, ANNISOKAY, LEFT OVERS, DEINE COUSINE, GLUEBOYS, ZBLÍZKA, DEAD LIKE AUSFFKVALIET,SDAGLAIN,SDAGL,PALED, THE SCRATCH, ANTON JOSEF, FIIO, CIL CITY a SHATTERFLY.

VSTUPENKY sú ešte dostupné, preto neváhajte a kúpte si ich už teraz TU!

Festivalové passy sa predávajú veľmi rýchlo, na začiatku februára už bolo predaných vyše 68% všetkých vstupeniek a festival passov!

Vďaka svojej polohe, pri rakúskom mestečku Nickelsdorf, čo je len niečo cez 40 km od Bratislavy, býva NOVAROCK každoročne cieľom veľkého množstva fanúšikov zo Slovenska i Čiech. Preto v samotnej festivalovej camp dedinke natrafíte na tisícky zabávajúcich sa slovákov či čechov.

HLAVNÝ LINE UP SKOMPLETIZOVALI ORGANIZÁTORI EŠTE PRED VIANOCAMI

Správni rockeri a metalisti sa tak už teraz nevedia dočkať na vystúpenia a poriadny náklad tvrdej hudby v podaní dnes už ikonických SLIPKNOT, ktorí prídu aj s predstavením nového albumu s názvom "The End, So Far", americkí metalisti DISTURBED predstavia v rámci svojho európskeho turné aj nový album s názvom ‘DIVISIVE’, ktorý vydali iba na jeseň minulého roku, metalcore až z ďalekej austrálie budú reprezentovať Parkway Drive, ktorí okrem iného predstavia aj novinku, album s názvom DARKER STILL.

Zaznie aj symfonický metal v podaní holandských Within Temptation, ktorí predstavia aj novinky z aktuálneho EPčka The Aftermath, kalifornskí satirickí rockeri Tenacious D predstavia playlist zo svojich 4 štúdiových albumov, z ktorých posledný vyšiel ešte v roku 2018.

K headlinerom patrí aj domáca rocková formácia Bilderbuch foto: Amadeus Austrian Music Awards 2016

Svoju rockovú show rozbalí aj kanadská legenda SUM 41, ktorým minulý rok vyšiel album
HEAVEN :X: HELL, kde sa vracajú ku svojim Pop - punkovým koreňom.

Predstaví sa aj švédska death metalová kapelka Amon Amarth, ktorá si potrpí na dobrú show počas koncertov, kde nechýbajú efekty v podobe poriadnych plameňov. Predstaví aj zopár noviniek z najnovšieho počinu, albumu s názvom “THE GREAT HEATHEN ARMY.”

Americkí nu metalisti Papa Roach zahrajú a zaspievajú aj vychytávky z ich už 11. štúdiového albumu s názvom Ego Trip, z apríla 2022.

Fínsky symfonický power metal v podaní Nightwish, má okrem striedania speváčok na svojom konte 10 albumov, posledný z roku 2020. Najväčšiu slávu priniesla kapele troj oktávová speváčka Tarja Turunen.

Aktuálnu premiéru bude mať britský spevák Yungblud, ktorý si vie získať svojím live vystúpením aj koncertných fanúšikov. Už ako dvojročný sa začal učiť hrať na gitarku a v desiatich začal písáť vlastné pesničky. Keď mal 16 rokov, presťahoval sa do Londýna, aby mohol začať budovať svoju kariéru. V tom čase vydal aj jednu popovú pesničku ešte pod prezývkou Harrison, ktorá sa do jeho diskografie nepočíta. Potom začína jeho kariéra ako Yungblud. Prvé EP už so svojím osobitým štýlom vydal v roku 2018 a nieslo jednoduchý názov „YUNGBLUD“. Tu sa objavuje jeho prvá uverejnená pieseň s názvom „King Charles“. Ešte v tom istom roku vydal prvý album s názvom „21st Century Liability“.

Veľký úspech tiež zožala skladba „11 Minutes“, ktorú naspieval spoločne so svojou bývalou priateľkou Halsey. Jednou z jeho aktuálne najznámejších piesní je skladba „Parents“, ktorá je súčasťou EP „the underrated youth“. To vyšlo v roku 2019. V decembri roku 2020 vydal svoj druhý album s názvom „Weird!". Album obsahuje 13 skladieb. Tretí štúdiový album s názvom "Yungblud" vydal v Septembri minulého roku. Obsahuje 12 piesní s celkovou dĺžkou 33 minút plus bonusy.

Yungblud je tiež preslávený tým, že na koncertoch sa nebojí okrem iného vystupovať napríklad v sukni, či šatách. Stojí si totiž za tým, že by sa nikto nemal báť byť sám sebou. V jednom z rozhovorov uviedol, že keď bol mladší, šiel na jednu školskú diskotéku s čierno nalakovanými nechtami, vyžehlenými vlasmi a očnými linkami.

A to nie je všetko! Tešiť sa môžete na oveľa viac, ako sme stihli predstaviť! Pozrite si plagát nižšie.

Na koncertné pódiá sa vracia legendárna kapela the PRODIGY, ktorá sa opäť sformovala po smrti frontmana Keitha Flinta, od jeho úmrtia pomaly uplynú už 4 roky ( marec 2019 ).

Speváka The Prodigy, Keitha Flinta našli mŕtveho v marci 2019, v jeho dome v Dunmowe, Essexe. Okolnosti jeho smrti boli jasné takmer okamžite. Okolo tela ležali samé drogy, ako kokaín a kodeín, ktoré pravdepodobne zapíjal alkoholom.
Jeho divoký spôsob žitia, sa odzrkadlil aj v jeho míňaní. Zjavne si doprial viac ako mohol a narobil si obrovské dlhy. Aby ich mohli splatiť, musel sa v aukcii rozpredať jeho majetok.
Na aukcii sa predávalo naozaj všetko. Dokopy sa vyzbieralo 406 230 eur. Na prekvapenie všetkých zbierka dopadla nad očakávania.
Ľudia si v nej mohli zadovážiť rôzne bizarnosti. Predal sa nosný piercing za 2553 eur alebo gotická posteľ s tŕňmi, za neuveriteľných 9865 eur. Za najvyššiu sumu sa dražila zbierka ocenení MTV, ktoré skupina získala. Desať ocenení si fanúšikovia mohli kúpiť za horibilnú sumu 18 570 eur, informuje portál news.sky.
Fanúšikovia si ďalej mohli kúpiť sošku v tvare hmyzu, ktorý symbolizoval logo skupiny alebo zlatú skriňu.
Skupina The Prodigy sa preslávila v 90. rokoch. Ich najznámejšie hity sú Breathe a Firestarter. Celosvetovo predala viac ako 25-miliónov nahrávok. Kapela vystúpila aj na Slovensku. 

VSTUPENKY / FESTVAL PASSY sú ešte dostupné TU!

VIAC NA: Nova Rock Festival | 07.-10. Juni 2023

rNUlife.sk / NOVAROCK PR / Autor: Daniel Mičuda

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.