Premiéra rozprávky TUČNIACI KOLÁČE NEPEČÚ sa presúva na rok 2023

Po úspechu rozprávky Zvieratká na letisku, sa Divadlo Aréna rozhodlo uviesť ďalší príbeh úspešného autora pre deti Ulricha Huba. Rozprávka s názvom Tučniaci koláče nepečú, mala mať premiéru ešte pred Vianocami, no zo zdravotných dôvodov, kvôli ochoreniu jedného z hlavných predstaviteľov, ju muselo divadlo presunúť na január 2023.

Rozprávka o dvoch tučniakoch, jednej sliepke s vysávačom a strašne krátkozrakom krtkovi v dynamickom deji plnom vtipných situácií, prekvapivých zvratov a pesničiek.

Tučniaci nájdu tvarohový koláč, no keď ho celý zjedia, zistia, že patril krtkovi, ktorý práve oslavuje narodeniny. Krtko je takmer slepý a tak nezistí, že koláč už neexistuje a tučniaci túto situáciu využívajú. Tak vzniká množstvo vtipných situácií. V tom prichádza sliepka so svojim domácim miláčikom – vysávačom, ktorý si všetko značkuje olejovými mláčkami. Sliepka sa tvári, že upiecť nový koláč je hračka, no stále sa k tomu nemá, pretože sa venuje konzumácii hrozienok a snaží sa rozbiť priateľstvo dvoch kamarátov – tučniakov. V pravidelných intervaloch sa vracia na scénu ufrflaný krtko.

Tak ako všetky rozprávky, aj táto sa končí šťastne – zvíťazí priateľstvo a pravda. Zvieratká sa dohodnú, že nový koláč upečú všetci spolu.

Presunuté sú aj plánované dve reprízy rozprávky:

I. repríza: zo dňa 17.12.2022 o 11:00 hod. na 5.2.2023 (nedeľa) o 11:00 hod.

II. repríza: zo dňa 17.12.2022 o 15:00 hod. na 5.3.2023 (nedeľa) o 11:00 hod.

Vstupenky repríz zostávajú v platnosti na uvedené nové termíny. Divadlo Aréna sa ospravedlňuje za nepríjemnosť.

VSTUPENKY : Divadlo Aréna - Najlepšie divadlo (divadloarena.sk) TUČNIACI KOLÁČE NEPEČÚ | TICKETPORTAL

Rozprávka je určená pre deti vo veku od 5 rokov.

Scéna, kostýmy a vizuál inscenácie vznikli v spolupráci s Ateliérom scénografie AxS.

Autorom rozprávky je nemecký spisovateľ a režisér Ulrich Hub (*1963), držiteľ mnohých ocenení v oblasti detskej literatúry.

DIVADLO ARÉNA

Divadlo Aréna patrí k jednej z najvýraznejších divadelných, ale i multikultúrnych scén na Slovensku. Odkedy bol do funkcie vymenovaný doterajší riaditeľ Juraj Kukura, sa divadlo profiluje
ako multižánrová scéna s národným významom. Vzniklo tu niekoľko oceňovaných inscenácií predovšetkým v rámci tzv. Občianskeho cyklu, ktorý priniesol 11 premiér pôvodných slovenských hier, písaných na objednávku Divadla Aréna, na tému kontroverzných epoch a osobností slovenskej histórie s presahom do súčasnosti.

Aréna sa stala prakticky jediným divadlom profilujúcim sa ako divadlo s jasným politickým myslením a spoločenskou angažovanosťou, prinášajúce každú sezónu nové témy. Divadlo Aréna spolupracuje s etablovanými režisérmi z domáceho i zahraničného prostredia, prináša priame prenosy z Metropolitnej opery v New Yorku, organizuje jazzové koncerty, Detskú univerzitu Komenského a od februára 2015 premieta najväčšie skvosty domácej a svetovej kinematografie.

Z dôvodu rekonštrukcie budovy Divadla Aréna, ktorá sa realizuje na základe iniciatívy Juraja Kukuru, je v súčasnosti jeho dočasným domovom Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava. Od septembra 2021 tu hráva svoj repertoár ako samostatné umelecké teleso.

TVORCOVIA:

Réžia: Juraj BIELIK

Preklad: Saša SARVAŠOVÁ

Texty piesní: Juraj BIELIK, Katarína ŠAFAŘÍKOVÁ, Saša SARVAŠOVÁ

Dramaturgia: Saša SARVAŠOVÁ

Scéna: Matúš ĎURAN

Kostýmy: Dominika KATONOVÁ

Hudba: Juraj BIELIK

Svetelný dizajn: Robert POLÁK

ÚČINKUJÚ:

Prvý tučniak – Pavol ŠIMUN

Druhý tučniak – Tomáš TUREK

Sliepka – Katarína ŠAFAŘÍKOVÁ

Krtko – Daniel RATIMORSKÝ

PREMIÉRA: 14. januára 2023 o 15:00 hod. v DPOH

rNUlife.sk / Ján Lukáč, PR Divadlo Aréna

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.