Spevák, gitarista a producent Jozef Rezník vydáva svoj prvý sólo singel a video 4:20 (Už je čas) pod menom "zef"

zef, tak si hovorí najnovšie spevák, gitarista a hudobný producent Jozef Rezník, ktorého ste doteraz mohli vnímať ako súčasť hudobných kapiel Para a Walter Schnitzelsson. Nie je to tak dávno, kedy kapela Para ohlásila jeho odchod zo skupiny. Ten mnohých fanúšikov prekvapil, ale mladý producent nezaháľal, netrvalo dlho a pod novým umeleckým  menom  zef predstavuje svoj prvý singel s názvom 4:20 (Už je čas).

Nadšenci gitarovej hudby budú možno trochu sklamaní, nakoľko zvuk jeho tvorby sa značne zmenil. Ale ako sám uvádza:  “Gitár som sa úplne nezbavil, len som ich znetvoril na nepoznanie. Používal som veľa gitarových efektov a potom to celé sprodukoval u seba v štúdiu. Bavilo ma experimentovať pri edite a produkcii tejto skladby. Pracoval som s príliš veľa samplami a bolo to v štúdiu miestami šialené. Zamýšľal som sa nad časom a predstavoval som si ho, ako stojí pred dverami a čaká. Niekedy by bolo fajn, keby sa dal čas takto zaseknúť.”

Vizuál ku skladbe je naozaj vydarený a má ho na svedomí dvojica Jay Walker a Anna Smoroňová. V minulosti tento tím získal nomináciu v hlavnej kategórií Videoklip na svetovom filmovom festivale Camerimage. “Od začiatku, ako sme sa s režisérkou bavili o videoklipe, to smerovalo k veľmi abstraktnému vizuálu. Natáčali sme v Prahe na rôznych lokáciách a do projektu sa nakoniec dostala veľmi talentovaná postprodukčná zložka, ktorá to celé posunula ešte ďalej,” dodáva zef.

4:20 (Už je čas) na digitálnych platformách: https://wmcz.lnk.to/zef420

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Foto Kubo Križo

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.