Predstavujeme tipy na ľahšie LUNTER Vianoce

Údený variant sa perfektne hodí na vyprážanie alebo do kapustnice, naturálne Tofu zase využijete pri pečení a varení. „Hlavnou výhodou využitia tofu v kuchyni je rýchlosť jeho prípravy na štýl ryby či rezňa. Ak ním nahradíte mäso v kapustnici, na rozdiel od tej klasickej bude hotová do pol hodiny,“ hovorí šéfkuchár z LUNTER Bistra. Navyše, štedrovečerná večera z tofu vďaka vysokému obsahu bielkovín a ľahkej stráviteľnosti poteší aj váš žalúdok. Viete však, ako ho správne pripraviť? Vyskúšajte naše overené recepty a užite si chuť Vianoc dosýta.

Kvalitné slovenské Tofu a výrobky z neho sa môžu okrem iného pochváliť skvelou chuťou, optimálnymi výživovými hodnotami a jednoduchou prípravou. Obsahuje poriadnu dávku proteínov, vlákniny, vitamínov či aminokyselín, no nenájdete v ňom cholesterol ani konzervačné látky. Aj pre tieto dôvody nepochybne patrí na váš slávnostný stôl.

Aby ste sa na Vianoce cítili šťastní a spokojní, buďte pripravení na všetkých stravníkov. Skúste svojich blízkych popri klasických rybích filetoch, rezňoch či kapustnici prekvapiť niečím novým. Veď tých, čo radi vymenia mäsové menu za čosi zdravšie, je stále viac. „Príprava vianočných receptov z údeného alebo naturálneho Tofu trvá oveľa kratšie, než by ste čakali,“ dodáva šéfkuchár. Namiesto v kuchyni tak môžete stráviť vzácny čas so svojimi blízkymi. Prinášame vám niekoľko tipov, ako spestriť a odľahčiť vaše sviatočné menu. Viac receptov nájdete na Youtube kanáli LUNTER.

Vianočná kapustnica z ÚDENÉHO TOFU LUNTER

VYPRÁŽANÉ LUNTER TOFU SO ZEMIAKOVÝM ŠALÁTOM

TIPY NA ĽAHŠIE VIANOCE

K najkrajším sviatkom roka nepochybne patrí dobré jedlo a vypekanie sladkých aj slaných dobrôt. LUNTER Tofu vo vianočných receptoch poteší nielen ľudí, ktorí preferujú rastlinnú stravu, ale všetkých, ktorí v kuchyni zvyknú tráviť celé hodiny kvôli dlhému vareniu mäsa. Tofu máte hotové za pár minút, navyše vaše trávenie odľahčí a vy si budete môcť dopriať napríklad o koláčik navyše!

  • Sviatočné menu si naplánujte s rezervou, aby ste ihneď po Štedrom večeri neostali doma s prázdnymi hrncami.  
  • Do príprav zapojte celú rodinu - veď aj spoločný čas v kuchyni patrí k čaru Vianoc! Jeden môže umývať riad, druhý šúpať zemiaky či strážiť medovníky v rúre.
  • Chutná jaternica, koložvárska kapusta či fašírka vás zachránia pred nečakanou návštevou. LUNTER Hotové jedlá ponúkajú skvelé rastlinné varianty týchto tradičných slovenských jedál. Navyše budete mať istotu, že na Vianoce u vás nikto neostane o hlade, aj keď sa vo dverách zjaví nečakaná návšteva.
  • Tofu vám v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Za pár minút z neho pripravíte zdravšiu a ľahšie stráviteľnú kapustnicu alebo hubový nákyp bez dlhého státia za sporákom.
  • „Tofu na spôsob ryby pripravíte jednoducho – stačí trochu sójovej omáčky, obaliť v morskej riase a následne v trojobale a môžete vyprážať,“ radí šéfkuchár z LUNTER Bistra.
  • Ak si doprajete tradičné vianočné menu, na druhý deň zvoľte aspoň jedno jedlo v odľahčenej verzii. Či už vynecháte majonézový šalát alebo si rezeň urobíte z tofu, je na vás. O nič neprídete, naopak. Do nového roka vstúpite ľahším krokom.

rNUlife.sk / Danica Rebrová 1st CLASS AGENCY

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(4 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.