SAMPA THE GREAT zažiari na METRONOME

Festival Metronome Prague posilňuje svoju dramaturgickú líniu predstavovaním nových tvárí svetovej hudobnej scény, ktoré si aktuálne získavajú mimoriadne svetové hudobné renomé. Ďalšou takouto hviezdou je v Austrálii žijúca zambijská raperka, speváčka a textárka, Sampa The Great, čerstvá akvizícia kultového londýnskeho labelu Ninja Tune.

Dvadsaťsedemročná exoticky pôsobiaca speváčka Sampa The Great, je jednou z tých komplexných umelkýň, ktoré tak skvele odpovedajú obrazu dnešnej doby. Je hudobne vzdelaná a má zjavne skvelý prehľad nielen v histórii hudby ale i v súčasnosti, z oboch si dokáže pre svoju prácu vyberať to najlepšie a vytvárať akýsi osobitý amalgám, do ktorého sa zmestia prvky hip hopu, popu, jazzu, gospelu i soulu. Britský denník The Guardian upozornil na zrejmú nadväznosť Sampy The Great na tvorbu Lauryn Hill: akoby jej slávne hity rokov 90-tych pomyslený stroj času preniesol do dnešnej doby a dal im súčasný trendy zvuk a originálne výrazové prostriedky i odlišný pohľad na svet súčasnej autorky a interpretky sťa jej rukopis.

S hudbou začala táto 26 ročná raperka v roku 2015, keď vydala svôj vôbec prvý mixtape. Na jeseň minulého roku jej vyšiel debutový album s názvom The Return, ktorý pod svoje krídla vzal slávny londýnsky label Ninja Tune. V rámci australskej obdoby Grammy, cien ARIA, bola za rok 2019 Sampa The Great nominovaná v dvoch kategóriách, ako Najlepšie video a Najlepšia hiphopová nahrávka.

V týchto dňoch zostáva už len niekoľko vstupeniek z druhej akciovej vlny, kde sú vstupenky lacnejšie, môžete si zakúpiť na : www.metronome.cz a www.goout.cz. Spustený bol tiež predaj jednodňových VIP vstupeniek. Info o speváčke : https://www.sampathegreat.com/

VSTUPENKY

Redakciu NUlife.sk informoval David Gaydečka, PR / upravené

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.