Mária Čírová vydáva svoj druhý vianočný album Moje Vianoce Zároveň vyráža na vianočné turné s novým koncertným programom

Od vydania prvého vianočného albumu Márie Čírovej ubehli už takmer štyri roky. K tohtoročným vianočným sviatkom sa obľúbená slovenská speváčka rozhodla vydať jeho pokračovanie s názvom Moje Vianoce. Nový album sa do jej diskografie zaradí ako  druhý vianočný a celkovo ako piaty štúdiový album. Pre veľký úspech, s ktorým sa pravidelne stretávajú Máriine vianočné koncerty, sa rozhodla vyraziť aj na špeciálne turné k albumu Moje Vianoce. Novovzniknuté piesne na turné zaznejú v premiére a Mária sa predstaví s novým koncertným programom. 

Tohtoročné Vianoce sa u Čírových začali už v júli

„Keď som v roku 2015 vydala svoj prvý vianočný album, doslova ma zaplavili neskutočne krásne reakcie fanúšikov a mojich blízkych. Po určitom čase som sa preto rozhodla urobiť radosť im aj sebe opäť jedným krásnym novým projektom, plným pozitívnej energie – a priniesť ďalší vianočný album...“ začína rozprávanie o svojej novinke Mária Čírová.

Album vznikal už tradične v jej domovskom nahrávacom štúdiu Creative Music House v produkcii Mariána Kachúta. „Aby sme mali na prípravy dostatok času, začali sme s prvými krokmi projektu  už v júli. Dva mesiace sme dávali dohromady materiál na album a ďalšie viac ako dva mesiace sme ho nahrávali. Takže tento rok sa u nás doma Vianoce začali už v lete a ešte stále sa neskončili!“ opisuje proces vzniku novej štúdiovky Máriin manažér a hudobný producent.

Albumovú novinku tvorí desať piesní. Špeciálne miesto medzi nimi majú dve autorské skladby, ktoré pre Máriu napísal jej otec Michal Číra. „Obe skladby pochádzajú ešte z obdobia, keď som bola malá,“ prezrádza Mária. „Teraz som ich úplne nanovo hudobne pretvorila a zaspomínala som si na detstvo.“ Zvyšok albumu tvoria krásne slovenské koledy – všetky v originálnych nových úpravách a  Máriine obľúbené svetové vianočné hity, taktiež v špeciálnych nových aranžmánoch Mariána Kachúta. Nezameniteľnú vianočnú atmosféru piesňam dodalo i Máriine dvorné sláčikové kvarteto, ktoré na albume taktiež účinkuje.

Album Moje Vianoce oficiálne vychádza v piatok 25. októbra. Fanúšikovia si ho môžu objednať v predpredaji už teraz: www.spinaker.sk/cirova-maria-moje-vianoce-s-podpisom. Všetky objednávky v predpredaji budú odoslané s Máriiným podpisom.

 Vianočné turné prinesie úplne nový koncertný program

Pre veľký úspech, s ktorým sa stretávajú Máriine vianočné koncerty rok čo rok, bude vydanie albumu Moje Vianoce sprevádzať aj vianočné koncertné turné. Mária turné zaháji prvým koncertom, ktorý odohrá v prvú adventnú nedeľu 1. decembra Košiciach. „Vianočné koncerty sú moja veľká srdcovka. Hrám ich už siedmy rok, čiže už sa z toho stala pekná tradícia a ľudia sa na ne radi vracajú,“ hovorí Mária o pripravovanom turné. Ako prezrádza, tohtoročné vianočné koncerty budú mať úplne novú dramaturgiu, ktorá bude výrazne ťažiť z nového albumu. Jednotlivé koncerty odohrá v rôznych verziách, s kapelou a vokalistkami, v akustickej verzii so sláčikovým kvartetom alebo v kombinácii týchto hudobných telies. Pre svojich fanúšikov navyše pripravuje aj rôzne prekvapenia v podobe hudobných hostí a jedno obrovské prekvapenie na záver na štvrtú adventnú nedeľu!  Vstupenky na turné si fanúšikovia môžu kúpiť v sieti Ticketportal: www.ticketportal.sk/event/Maria-Cirova-Vianoce-2019

TURNÉ Mária Čírová: Vianoce 2019

                                                                                                                                                                  

TRACKLIST  Mária Čírová  Moje Vianoce

 

 

Viac info:  http://mariacirova.sk  |  www.facebook.com/mariacirova  |   www.instagram.com/mariacirova

 

Adriána Čahojová  SOUL FOR SHOW/úprava Lujza Slatinská Hamižná/Foto Z. Verešová

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.