Bratislava – Na nábreží Dunaja v Bratislave zakotvila od marca nová gastronomická hviezda – DOCK7. Tento unikátny podnik sa nachádza v historickej budove Skladu č. 7 pri promenáde Eurovea 2. Prináša koncept, ktorý harmonicky spája poctivé remeselné pivo z vlastnej produkcie, chutné a kvalitné jedlo a samozrejme jedinečnú atmosféru, ktorú nikde inde v Bratislave nenájdete.
DOCK7 nie je len reštaurácia, ale aj pivovar, ktorý dýcha industriálnou históriou.
Budova Skladu č. 7, vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku, bola kedysi architektonickým centrom bratislavského prístavu. Dnes ožíva vďaka investícii vo výške 3 milióny eur, za ktorou stojí najväčšia slovenská gastronomická skupina Medusa Group. Architekti a dizajnéri sa tak vyhrali so všetkými detailami interiéru vrátane protipovodňových opatrení, nakoľko sa jedná o záplavové územie.

Remeselné pivo s príbehom
Srdcom DOCK7 je vlastný pivovar, ktorý sa hrdí varením piva s úctou k tradíciám, ale aj s odvahou experimentovať. Za kvalitou piva stojí skúsená československá dvojica – riaditeľ pivovaru a hlavný sládok Tomáš Holec a druhý hlavný sládok Mário Martinovič.
Spájajú tradičné pivovarnícke metódy s modernými technológiami, aby priniesli pivo, ktoré je nefiltrované a nepasterizované, čím si zachováva svoju prirodzenú chuť a arómu. V pivovare DOCK7 teda vsadili na istotu, a to na model sládkového tandemu.
Súčasťou konceptu DOCK7 je teda pivovar s ročnou technickou kapacitou až 6 000 hektolitrov Ide tak o najväčší pivovar v Bratislave, ktorý je zároveň v TOP 10 najväčších pivovarov na Slovensku.
Pivná ponuka je viac než pestrá za prijateľné ceny
V ponuke je osem remeselných pív, od klasických ležiakov až po pivá typu IPA, APA a ALE. Základom pivnej ponuky je 12° ležiak čapovaný priamo z tanku, ktorý dopĺňa rovnako atraktívny 11° ležiak. Chuťovkou je tmavá 13°, vyladená belgickým sladom Château Chocolat. Vrchne kvasené pivá v ponuke reprezentujú unikátne receptúry a chmelenie v štýle IPA, APA, BLONDE alebo pivo typu KÖLSCH. Spodne kvasené pivo ako IPL je chmelené za studena austrálskymi chmeľmi. Žiadne z pív pivovaru DOCK7 nie je pasterizované a na čistenie sa nepoužívajú žiadne filtre.

Riaditeľom a zároveň jedným z vrchných sládkov pivovaru DOCK7 je skúsený pivovarnícky majster Tomáš Holec: „V našom pivovare kladieme dôraz na precíznosť vo všetkých procesoch, od dĺžky ležania, cez výrobné postupy, až po výber tých najkvalitnejších surovín. Nevyhýbame sa však ani inováciám, práve naopak, aktívne ich vyhľadávame. Máme veľkú výhodu v tom, že sme nezávislý pivovar.“
Kulinársky zážitok s dôrazom na mäso
Reštaurácia DOCK7 poteší milovníkov poctivého jedla. Reštaurácia DOCK7 ponúka tiež unikátne menu, aj poriadnu chutnú porciu aj niečo k pivu. Špecialitami podniku sú, okrem iného, jedlá z vlastnej udiarne a pece.





Dominantou menu sú šťavnaté mäsové špeciality, pripravované s dôrazom na kvalitu a chuť. Každý kúsok mäsa najskôr 24 hodín odpočíva v marináde, potom sa 4 – 5 hodín údi na bukovom alebo dubovom dreve a nakoniec sa pomaly pečie 13 – 15 hodín pre dokonalú šťavnatosť.
Na svoje si prídu aj vegetariáni, ktorí si môžu vybrať z cestovín, šalátov a ďalších pestrých jedál. Nechýba ani obľúbené detské menu. Jedálny lístok dopĺňa rozsiahla ponuka nápojov.
Ochutnali sme ako predjedlo Chicharón - chrumkavý bravčový bôčik, guacamole, koriander - vhodné najmä ku pivu, keďže chips z bôčika bol síce príjemne chrumkavý, ale mastnejší až ťažšie stráviteľný, takže skôr odporúčame pre veľkých jedákov a pivárov. Ďalej zľahka zaúdeného pstruha, uhorkovo- hráškový šalát so smotanou a kôprom, ktorý nám veľmi chutil. Lahodný bol najmä jemný plazivý tón údenia pstruha na dubovom dreve. Kolega si veľmi dobre pochutnal na hovädzom tataráku s dovetkom, že bol famózny.
Ako hlavné jedlo sme ochutnali Hovädzí brisket Chimichurri, ktorý bol naozaj vynikajúci spolu s veľmi chutnou prílohou, Grenaille, teda zapekanými baby zemiakmi s bylinkovou salsou a zaúdenou smotanou. Boli sme doslova prejedení a príjemné chute ešte dlho doznievali pri ochutnávke piva.
Z pivnej ponuky sme si najviac pochutnali najmä na pive typu KÖLSCH.
Vlastnosti a charakteristika
Kölsch sa varí s použitím vrchne kvasených kvasiniek, podobne ako ale. Avšak po primárnom kvasení dozrieva pri nižších, studených teplotách (tzv. lagerovanie), čo je typické pre ležiaky. Tento dvojitý proces mu dodáva jedinečný charakter:
- Vzhľad: Kölsch je zvyčajne bledé, slamovo žlté až svetlo zlaté, vždy číre a prefiltrované pivo s jemnou, bielou penou.
- Aróma a chuť: Má jemnú sladovú chuť s ľahkými, často ovocnými tónmi (môžu pripomínať jablká, hrušky alebo biele víno) pochádzajúcimi z kvasiniek. Chmeľová horkosť je nízka až stredná, často s decentnými kvetinovými alebo bylinkovými tónmi od ušľachtilých chmeľov. Celkovo je pivo veľmi čisté, svieže a ľahko piteľné, s príjemne suchým záverom.
- Obsah alkoholu: Typicky sa pohybuje v rozmedzí 4,4 % až 5,2 % ABV.
- Telo a sýtenie: Má ľahké až stredne plné telo a stredné až vysoké sýtenie, čo prispieva k jeho osviežujúcemu charakteru.
Chutný hodný ocenenia je i 12° ležiak čapovaný priamo z tanku, ďalej osviežujúca je IPA či APA na pomedzí ovocných chuťových tónov, či chuťovka, chuťovo dokonale vyladená, jemne "čokoládová" tmavá 13°, založená na výberovom belgickom slade Château Chocolat.
Priestor pre každú príležitosť
DOCK7 sa nachádza na Pribinovej 32 v Sklade číslo 7 pri Dunaji a ponúka priestor, ktorý harmonicky a citlivo prepája historické dedičstvo s modernými technológiami. Interiér s dominantným barom a viditeľnou technológiou pivovaru vytvára nezabudnuteľný zážitok. Prevádzka má kapacitu 280 miest v interiéri a 190 miest na terase s malebným výhľadom na Dunaj.
Navyše, celý priestor DOCK7 je veľmi verzatilný a umožňuje usporiadanie rôznych podujatí. V prípade rezervácie celej prevádzky je k dispozícii jeden z najväčších eventových priestorov v Bratislave s kapacitou až 600 ľudí. Parkovanie je zabezpečené v garážach – cez víkendy a sviatky 5 hodín zdarma, počas pracovného týždňa 3 hodiny zdarma.













































DOCK7 je ideálnym miestom pre všetkých, ktorí milujú dobré jedlo a remeselné pivo v dizajnovom prostredí s jedinečnou atmosférou. Otvorený je denne, pričom od štvrtka do soboty je otvorený až do polnoci. S príchodom letných dní si môžete vychutnať kvalitné jedlo a poctivé pivo priamo na terase!
DOCK7 naplnil nad mieru naše očakávia konceptom, ktorý na dunajskej promenáde naozaj chýbal. Preto odporúčame vyskúšať, budete nadmieru spokojní!
Dôležité informácie:
- Adresa: Sklad č.7, Pribinova 32, 821 09 Bratislava, Slovensko
- Naše Hodnotenie: 4.3 ( z 5.0 )
- Web: DOCK7 Bratislava
- Otváracie hodiny: Nedeľa – Streda: 11:00 – 23:00, Štvrtok – Sobota: 11:00 – 24:00
rNUlife.sk / Daniel Mičuda, foto: DM















