Pivovar Pod skalou rozširuje pivnú mapu: Vsadili na plechovky, ktoré prinášajú nový rozmer

Pivovar Pod skalou, ktorý je známy svojimi kvalitnými pivami, rozširuje svoju ponuku a stavia na plechovky. Tento krok nielenže modernizuje jeho portfólio, ale zároveň otvára nové možnosti na širší trh. S touto inováciou sa pivovar priblíži skôr mladším generáciám a zároveň podporí rozvoj slovenskej pivnej kultúry. Tento krok je jasným dôkazom, že slovenské pivovary sa neboja inovovať a reagovať na aktuálne trendy.

Pivovar Pod skalou sa rozhodnutím pre plechovky neohrozuje len na kvalite svojich produktov, ale aj na schopnosti adaptovať sa na dynamický trh s pivom. "Plechovka je moderný a praktický obal, ktorý nám umožňuje osloviť nielen domácich fanúšikov, ale aj turistov či návštevníkov festivalov, ktorí oceňujú pohodlie pri transportovaní nápoja," hovorí zástupca pivovaru.

Na Slovensku vznikol nový remeselný pivovar

Vlastným pivom sa môže pochváliť už aj obec Turie, ktorú nájdete v okrese Žilina. Nový producent piva nesie názov „Pivovar Pod skalou“ a ponúkne spodne aj vrchne kvasené pivo. O tom, že neďaleko Žiliny sa pripravuje nový pivovar sa písalo ešte v roku 2021. Keď sme sa majiteľa a sládka pivovaru Ivana Trpiša opýtali, čo predlžilo cestu od nápadu k jeho realizácii, odpoveď je veľavravná. „Ťahal som sa so stavebným úradom,“ hovorí dnes už s úsmevom.

Jeho „pivná cesta“ začala už v roku 2010, kedy začal s varením piva v domácich podmienkach. Vášeň k zlatistému moku ho neopúšťala a tak sa rozhodol absolvovať  pivovarnícky kurz v Nitre. Cesta k vlastnému pivovaru bola už stelesnením jeho sna.

Pivovar spustil výrobu tento rok a disponuje varňou o objeme tisíc litrov. Ide tak o kapacitne typický slovenský  remeselný pivovar.

A ako prišiel k názvu Pod skalou? Ivan vysvetľuje, že keď hľadal názov pre domáci pivovar inšpirovala ho skala, ktorá sa týči nad jeho domom. „Teda v tom čase tam skalu bolo dobre vidieť, za ten čas už zarástla,“ vysvetľuje.

Hlavne plechovky

Pivovar vznikol v rodinnom dome a zaraďujeme ho medzi produkčné pivovary. Pod týmto pomenovaním označujeme producentov piva, ktorí nemajú vlastný podnik a pivo distribuujú krčmám, reštauráciám či obchodom.

Turiansky pivovar pritom na začiatku stavil na plechovky. V ponuke dnes nájdete štyri pivá: Svetlý ležiak 11°,  Viedenský ležiak 12°, APA 12° a IPA 15°. Ivan sa však netají tým, že ponuka by sa mala počas roka obmieňať.

„Už teraz uvažujem na tým, že na Vianoce by sme chceli ponúknuť RIS,“ hovorí sládok s tým, že v ponuke by sa mohla objaviť aj NEIPA či ľahšie letné pivo. Sládek Ivan hovorí, že chce variť pivo tak, aby ho to bavilo. Tým, že nie je v prenájme, nie je ani pod finančným tlakom a nemusí robiť ústupky. „Kúpil som si robotu, z ktorej ma nikto nemôže vyhodiť,“ vtipkuje.

kde si môžete kúpiť jeho pivo? Zatiaľ len v pivovare, keďže v Turí čakajú na zaradenie do zálohového systému. Po ňom by malo byť pivo dostupné v plechovkách v špecializovaných obchodoch a podnikoch. Ako hovorí Ivan, odozva na jeho pivo je zatiaľ dobrá. „Zatiaľ mi nikto nevynadal,“ smeje sa  a verí, že pivo z pivovaru Pod skalou si nájde svojich fanúšikov.

Tento krok je ďalším príspevkom do rozrastajúcej sa pivnej mapy Slovenska, ktorá sa teší stále väčšiemu záujmu o kvalitné miestne pivo. Pri zavádzaní nového obalu sa pivovar Pod skalou nenechal nič na náhodu. Všetky plechovky sú navrhnuté s dôrazom na estetiku, zaujímavý dizajn a najmä funkčnosť.

Tento trend nie je len o obalových inováciách. Pivovar Pod skalou sa aj naďalej sústreďuje na výrobu kvalitného piva, ktoré osloví rôzne skupiny konzumentov, a teší sa, že v tomto kroku podporí rozvoj slovenskej pivnej kultúry.

Facebook

rNUlife.sk / red

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto stránka používa Akismet na obmedzenie spamu. Zistite, ako sa spracovávajú údaje o vašich komentároch.

error: Content is protected !!