ClockClock majú na svedomí ďalšiu chytľavú emotívnu pecku

Hypnotické popové melódie, energické beaty a vokály, ktoré sa ti dostanú pod kožu. Tak by sa dala popísať tvorba hudobného zoskupenia ClockClock, ktoré prichádza s ďalším hitom.

Tentokrát sa volá Over a ide o úprimnú a emotívnu skladbu, ktorá rozoberá srdcervúci vzťah a nadväzuje na EP, ktoré obsahuje úspešné single ako Sorry alebo Someone Else. Ten sa už niekoľko týždňov drží medzi top najhranejšími skladbami v slovenských rádiách.

BiO

ClockClock - "Over", Neu für den Sektor - Neu für den Sektor - Musik -  Radio - WDR

Nemecké hudobné zoskúpenie ClockClock sa skladá z dvoch producentov, Fabiana Fiesera a Marka Vonsina, a speváka Bojana Kalajdžiča. Členovia žili pri založení kapely v Landau in der Pfalz, neďaleko nemecko -francúzskeho pohraničia, pričom obaja producenti pochádzali zo Schifferstadtu a poznali sa už zo školy. Kalajdžič sa narodil v Speyere. V roku 2016 sa tí traja spoznali pri jam session a od roku 2017 začali spolupracovať.

Názov kapely "ClockClock" je založený na zvukom imitujúcom zvuk dvoch drevených palíc, ktoré sa narazia.

V roku 2018 skupina participovala v programu podpory Bandpool Popakadémie Baden-Württemberg. Preto sa tí traja presťahovali do Mannheimu, kde odvtedy žijú. Hudobne hrá skupina elektropop, pričom hudba od oboch producentov je zaraďovaná do elektronickej tanečnej hudby a popový zvuk pochádza od Kalajdžiča. Ďalšie vplyvy pochádzajú z hip-hopu, indie scény a rockovej hudby.

Od roku 2017 skupina vydala niekoľko singlov. V single Change z roku 2018 sa okrem iných podieľal aj herec Dennis Amir Kharazmi. Ich prvým umiestnením v rebríčku bola skladba Redlight, spolupráca s hudobným projektom Glockenbach, pričom Bojan Kalajdžič zabezpečil vokály. Singel vyšiel 21. februára 2021 a 23. júla 2021 dosiahol najvyššie umiestnenie na 38. mieste.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.