Iba 30 dní ostáva do začiatku najlepšieho hard rock podujatia široko ďaleko v okolí Bratislavy! NOVAROCK 2023

Festival Nova Rock slávil minulé leto po dvojročnej pandemickej prestávke svoj veľký návrat na festivalovú mapu najlepších hard rockových / metalových eventov veľkého formátu.

Všetko to u našich juhozápadných susedov vypukne v stredu 7. júna. Už v prvý deň sa na poliach neďaleko mestečka Nickelsdorf predstavia v pozícii headlinerov americký nu metalisti SLIPKNOT, DISTURBED, SKA-P či Within Temptation.

Festivalové passy sa predávajú veľmi rýchlo, na začiatku apríla už bolo predaných vyše 78% všetkých vstupeniek a festival passov!

Stav spred vyše mesiaca (05.04.2023), niektoré druhy vstupeniek boli už vypredané

Vďaka svojej polohe, pri rakúskom mestečku Nickelsdorf, čo je len niečo cez 40 km od Bratislavy, býva NOVAROCK každoročne cieľom veľkého množstva fanúšikov zo Slovenska i Čiech. Preto priamo v areály či v samotnej festivalovej camp dedinke natrafíte na stovky zabávajúcich sa slovákov či čechov.

HLAVNÝ LINE UP SKOMPLETIZOVALI ORGANIZÁTORI EŠTE PRED VIANOCAMI

Správni rockeri a metalisti sa tak už teraz nevedia dočkať na vystúpenia a poriadny náklad tvrdej hudby v podaní dnes už ikonických SLIPKNOT, ktorí prídu potešiť SLIPKNOT Festival Family z Novarocku aj s predstavením nového albumu s názvom "The End, So Far."

The End, So Far je v poradí siedmym albumom tejto legendárnej americkej metalovej skupiny. Bol vydaný 30. septembra 2022 pod hlavičkou hudobného vydavateľstva Roadrunner Records.

Album je zároveň prvým albumom skupiny, na ktorom hrá perkusionista Michael Pfaff, ktorý sa ku kapele pripojil v roku 2019, a zároveň je aj posledným albumom kapely, ktorý vyšiel cez vydavateľstvo Roadrunner, s ktorým kapela podpísala zmluvu ešte v roku 1998.

Album The End, So Far predstavuje podľa Coreyho Taylora pomyselný návrat k nu metalovým koreňom spájajúc prvky ich albumu Vol 3.: Subliminal Verses. Zatiaľ čo prvá polovica albumu je čistým nu metalom, v druhej dochádza k väčšiemu experimentovaniu a je z hudobného hľadiska rôznorodejšia.

Ďalší merickí metalisti DISTURBED predstavia v rámci svojho európskeho turné aj nový album s názvom ‘DIVISIVE’, ktorý vydali iba na jeseň minulého roku.

"Divisive" je ôsmy štúdiový album amerického heavy metalového zoskupenia Disturbed. Produkovaný Drewom Fulkom, bol vydaný 18. novembra 2022 prostredníctvom vydavateľstva Reprise Records.

Prvý singel z albumu bol "Hey You", ktorý vyšiel 14. júla 2022. Vzhľadom na zvuk tohto singlu sa hovorí, že je podobný skorším albumom kapely, ako sú The Sickness a Ten Thousand Fists. Promotívny singel s názvom "Unstoppable" bol vydaný 23. septembra 2022 spolu s kompletnými detailmi o ich nadchádzajúcom albume.

Metalcore až z ďalekej austrálie budú reprezentovať Parkway Drive, ktorí okrem iného v rámci 20. narodenín kapely predstavia aj novinku, album s názvom DARKER STILL. Absencia rafinovanosti a sofistikovanosti je najväčším problémom na novom albume. "Darker Still" obsahuje niekoľko výborných momentov a niektoré experimenty sa darí.

Kapela tentokrát viac odbočuje od svojich metalcorových koreňov a púšťa sa do preskúmavania neznámych teritórií. Novinky sú viac založené na melódiách, mocnom až štadiónovom zvuku, chytľavých refrénoch a akosi vypracovanejšej atmosfére.

"Darker Still" je totiž baladou, ktorá stojí na temnej nálade filmovej hudby Ennia Morriconeho. Otvára ju akustická gitara a jemná hvízdavá melódia. Potom sa pridávajú jemné doplnky elektrickej gitary a hlasu Winstona McCalla. Ten zostáva aj v refréne - len sa vznáša nad vzdialeným orchesterom.

Skladba pôsobí úplne inak, než na čo sme doposiaľ boli zvyknutí od Parkway Drive - na rozdiel od tvrdosti a kričaného vokálu sa zapichuje pod kožu svojou temnou melanchóliou a funkčnou melódiou. Akoby sa tu surferi z Byron Bay snažili o vlastnú gradujúcu "Fade To Black" alebo "Nothing Else Matters" od Metallicy. Darí sa im to veľmi dobre, uvidíme, ako táto skladba obstojí v celom albume.

Darker Still je siedmy štúdiový album austrálskej metalcorovej skupiny Parkway Drive. Vyšlo 9. septembra 2022 prostredníctvom vydavateľstiev Resist a Epitaph Records. Album produkoval George Hadji-Christou.

Zaznie aj symfonický metal v podaní holandských Within Temptation, ktorí predstavia aj novinky z aktuálneho EPčka The Aftermath, kalifornskí satirickí rockeri Tenacious D predstavia playlist zo svojich 4 štúdiových albumov, z ktorých posledný vyšiel ešte v roku 2018.

K headlinerom patrí aj domáca rocková formácia Bilderbuch foto: Amadeus Austrian Music Awards 2016

Svoju rockovú show rozbalí aj kanadská legenda SUM 41, ktorým minulý rok vyšiel album
HEAVEN :X: HELL, kde sa vracajú ku svojim Pop - punkovým koreňom. Kapela v týchto dňoch oznámila, že po odohratí už naplánovaných tohtoročných koncertov sa rozpadnú. Ide preto o ich posledné rozlúčkové turné na ktorom povedia fanúšikom posledné zbohom!

Predstaví sa aj švédska death metalová kapelka Amon Amarth, ktorá si potrpí na dobrú show počas koncertov, kde nechýbajú efekty v podobe poriadnych plameňov. Predstaví aj zopár noviniek z najnovšieho počinu, albumu s názvom “THE GREAT HEATHEN ARMY.”

Americkí nu metalisti Papa Roach zahrajú a zaspievajú aj vychytávky z ich už 11. štúdiového albumu s názvom Ego Trip, z apríla 2022.

Fínsky symfonický power metal v podaní Nightwish, má okrem striedania speváčok na svojom konte 10 albumov, posledný z roku 2020. Najväčšiu slávu priniesla kapele troj oktávová speváčka Tarja Turunen.

Aktuálnu premiéru bude mať britský spevák Yungblud, ktorý si vie získať svojím live vystúpením aj koncertných fanúšikov. Už ako dvojročný sa začal učiť hrať na gitarku a v desiatich začal písáť vlastné pesničky. Keď mal 16 rokov, presťahoval sa do Londýna, aby mohol začať budovať svoju kariéru. V tom čase vydal aj jednu popovú pesničku ešte pod prezývkou Harrison, ktorá sa do jeho diskografie nepočíta. Potom začína jeho kariéra ako Yungblud. Prvé EP už so svojím osobitým štýlom vydal v roku 2018 a nieslo jednoduchý názov „YUNGBLUD“. Tu sa objavuje jeho prvá uverejnená pieseň s názvom „King Charles“. Ešte v tom istom roku vydal prvý album s názvom „21st Century Liability.“

Veľký úspech tiež zožala skladba „11 Minutes“, ktorú naspieval spoločne so svojou bývalou priateľkou Halsey. Jednou z jeho aktuálne najznámejších piesní je skladba „Parents“, ktorá je súčasťou EP „the underrated youth“. To vyšlo v roku 2019. V decembri roku 2020 vydal svoj druhý album s názvom „Weird!". Album obsahuje 13 skladieb. Tretí štúdiový album s názvom "Yungblud" vydal v Septembri minulého roku. Obsahuje 12 piesní s celkovou dĺžkou 33 minút plus bonusy.

Yungblud je tiež preslávený tým, že na koncertoch sa nebojí okrem iného vystupovať napríklad v sukni, či šatách. Stojí si totiž za tým, že by sa nikto nemal báť byť sám sebou. V jednom z rozhovorov uviedol, že keď bol mladší, šiel na jednu školskú diskotéku s čierno nalakovanými nechtami, vyžehlenými vlasmi a očnými linkami.

Na koncertné pódiá sa vracia legendárna kapela the PRODIGY, ktorá sa opäť sformovala po smrti frontmana Keitha Flinta, od jeho úmrtia pomaly uplynú už 4 roky ( marec 2019 ).

Predstavia sa aj domáci rockeri Bilderbuch. Súčasnými členmi kapely sú Maurice Ernst (spev, gitara), Peter Horazdovsky (basgitara), Michael Krammer (gitara) a Philipp Scheibl (bicie). Kapela vydala 7 albumov k roku 2022. Na začiatku sa kapela venovala indie rocku, ale cez roky stále viac začlenila prvky hip hopu, elektronickej hudby a rôznych popových štýlov a rocku. Predstavi aj ich najnovší album Gelb ist das Feld (2022).

Veľmi obľúbenou kapelou najmä v nemecky hovoriacich krajinách je Die Ärzte, nemecká punk rocková kapela z Berlína. Kapelu založili Dirk Felsenheimer a Jan Vetter. Skupina Die Ärzte spolu vydala 15 albumov. Posledný v roku 2012 s názvom auch.

A to nie je všetko! Tešiť sa môžete na oveľa viac, ako sme stihli predstaviť! Pozrite si plagát nižšie.

Iba necelých 30 dní ostáva do vypuknutia najväčšieho hard rock sviatku – vidíme sa všetky na metalovom šialenstve na Pannonia Fields v Nickelsdorfe na Nova Rock 2023! Ak ešte nemáš vstupenky neváhaj a klikni: VSTUPENKY

🔥« All News

VSTUPENKY / FESTVAL PASSY sú ešte dostupné TU!

VIAC NA: Nova Rock Festival | 07.-10. Juni 2023

rNUlife.sk / Novarock impressum

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.