Volkswagen vybuduje v Indonézii ekosystém batérií pre elektrické autá

Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW) vybuduje ekosystém batérií pre elektrické vozidlá v Indonézii, kde bude spolupracovať s viacerými zahraničnými firmami vrátane čínskeho producenta nerastných surovín Zhejiang Huayou Cobalt. Uviedlo to indonézske ministerstvo investícií.

Výrobcovia automobilov sa obracajú na Indonéziu, ktorá má bohaté zásoby suroviny potrebných pri výrobe batérií. Chcú tak znížiť svoje náklady a dobehnúť lídra na trhu elektromobilov, americkú spoločnosť Tesla.

Why Volkswagen is already planning the second life for its electric car ...

Indonézsky minister investícií Bahlil Lahadalia v nedeľu (16. 4.) uviedol, že VW, najväčšia európska automobilka, bude spolupracovať s firmami Vale, Ford, Huayou, francúzskou Eramet a niekoľkými indonézskymi firmami, ako je Merdeka Gold Copper, materská spoločnosť Merdeka Battery, a energetická firma Kalla Group.

Partnerstvo bude pozostávať zo spoločných podnikov a dodávok surovín, uviedol minister vo vyhlásení na priemyselnom veľtrhu v nemeckom Hannoveri, kde sa stretol sa so zástupcami viacerých spoločností vrátane chemického gigantu BASF, Eramet a Volkswagen.

Investíciu Volkswagenu má realizovať jeho batériová divízia PowerCo.

Bahlil tiež povedal, že koncern BASF prejavil záujem o vybudovanie závodu na výrobu batériových materiálov v spolupráci so spoločnosťou Eramet v severnej Indonézii. Celková investícia sa odhaduje na približne 2,6 miliardy USD (2,35 miliardy eur).

Indonézia má najväčšie svetové zásoby niklu a snaží sa rozvíjať nadväzujúce priemyselné odvetvia vrátane výroby batérií pre elektrické vozidlá.

Minulý mesiac americká automobilka Ford oznámila svoju prvú investíciu v Indonézii, keď sa pripojila k firmám Vale Indonesia a Huayou v závode na spracovanie niklu v hodnote 4,5 miliardy USD.

Volkswagen v marci uviedol, že plánuje investovať 180 miliárd eur počas piatich rokov do oblastí, ako sú výroba batérií a získavanie surovín. *(1 EUR = 1,1057 USD)

rNUlife.sk / tribun news, teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.